Monday, November 22, 2010

JATUH SAHAM KA?

Posted by makcik rehan KJB at 12:36 PM
Takpa, nanti pakai Bio Oil Mama yer nak yerrrr....


Pandang kamera pon tak hingin dah haa....
Siannya anak haku...




Sensitip ya hamat time demam-demam cenggini 
ayaq mata sentiasa dok bergenang dalam mata

Dalam mulut, tapak tangan, atas kepala habih penuh dengan bintat
Bila dia mengadu gatal ker, sakit ker
haku aseklah dok cakap kat dia
Kakak sabar tau, nanti Allah sayannnngg kat kakak!

Nasehat kat anak kemain pandai ko Rehan
padehal time aku kena chicken pox dulu [masa umo 25 tawon]
hari-hari talipon mak, dok menangis ngongoi-ngongoi!







13 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e on November 22, 2010 at 12:58 PM said...

alahai siannya..bagi minum air kelapa bagi jelantah cepat..
alas daun bambu buat hilang gatal.my hubby dan nuha hr tu kena pun manja jugak :p dah tua manja tu tak tahan..hehehehe

nurulhudaresad on November 22, 2010 at 1:00 PM said...

kamu tatap cantek di mata aunty..aisyah!=)

Me on November 22, 2010 at 1:04 PM said...

nampak sgt aisyah lebih sabar dr mak nya.. (maknyer kena UMUR 25 TAHUN aisyah kena umur 3 TAHUN) aisyah memang kuat & hebat.. MR.. muka aisyah nampak susut la.. sedih tengok.. ke emosi eden je??

LiAnA on November 22, 2010 at 1:28 PM said...

basuh muka dengan air kelapa.. biarkan dlm 1/2 jam.. buat selalu.. mmg rimas skit.. tapi parut cepat hilang.. ku dulu kene kat muka lg teruk.. besar2 lak tu.. dh tua baru kene.. basuh dgn air kelapa.. dlm 2 minggu pudar dah parut..

nifalnin... on November 22, 2010 at 1:58 PM said...

alahai.. ciannye dak comey nih.. semoga cepat sembuh ye mencah.. jgn ngelat2 minum ayaq kelapa tau...

SYANI on November 22, 2010 at 2:28 PM said...

Siannya dia... takpe kulit budak senang je hilang parut, cuba kalau kulit kita, sampai tua la tak hilang.

Nurul Aznil on November 22, 2010 at 3:04 PM said...

Salam,

kot parut tak ilang, try cari gel mederma kat farmasi. gel tu sejuk, colourless dan wangi...
kot mak nak pakai ilangkan strech mark pun boleh...

Sarid Derus on November 22, 2010 at 3:28 PM said...

alaa..siannya mencah...
takpe, lama2 hilanglaa tuh..
kena time kecik2 ni, ok la skit...mencah jgn risau yek..tetapppp comellll...!!

.::CeK LaLa::. on November 22, 2010 at 4:56 PM said...

alahaiiii... sian nyer menantu in future aku ni... ek ehhh??

Takpe2... Acik tak minta mama kamu kurangkan belanjer.. same jer ehh.. aishah good girl... nanti esok2.. aishah dah baik.. minta mama bawak g facial k!!!
huhuhuhu!

Adrina Adi on November 22, 2010 at 5:18 PM said...

cian dia. sedih plak tgk mata dia berair tuh. uhuks!

ibh on November 22, 2010 at 5:30 PM said...

memang kesian tgk muka dia.
yang mama dia ni plak satu..org tgh tak dak mood, mau gak amik gambo..ekekekee

Nadiah Sidek on November 22, 2010 at 10:47 PM said...

tak jatuh sahamnya. budak2 cepat je hilang parut tu. get well soon aisyah! :)

Elyn on November 23, 2010 at 9:30 AM said...

org ckp jgn bg mkn kicap. kang berbekas...

ShareThis