Tuesday, November 9, 2010

KEMBAR

Posted by makcik rehan KJB at 7:45 AM
Baru-baruni, kami balik kampung Ulu Yam,
Anak sepupu PS bertunang.

Borak punya borak,
terkeluar citer...
Bini Tuah mengandung kembar!

Terus teruja haku mendengarnya weii
lagi teruja bila dapat tahu,
ini 2nd time dia ngandung kembar - kembar yang sebelum ni gugur masa 6 bulan.

Murahnya rezeki dia...
berkat tak jemu-jemu berusaha mengandung dan melahirkan anak barangkali
depa kata dia banyak kali sangat keguguran... gigihhh...

Sangat kebetulan jugak,
haritu masa mak ada kat sini,
haku ada cakap kat mak...
Kalau lepasni mengandung kembar kan best mak...
sekali teran kuar dua! hahahaha

Haku neh kan,
sejak dari ngandungkan Aisyah dulu... asyikla berangan nak baby kembar
masa 1st time pegi scan, dalam hati dok berharap doktor cakap macam ni,
Eh, apsal ada 2 degup jantung ni... awak pregnant kembar la!
Hahahahahaha.. gelaklah, gelaklah :))
sangatlah berangan kan, padehal menjaga anak sorang pon aku asek migrain :-p

Masa mengandungkan Asyraf pon,
lagi sekali berangan kembor tau
kalini bukan haku sorang, PS pon sama hahaha
ingat lagi masa haku meloya sampai lembik haritu,
jumpa dokter nak ambik ubat,
PS cakap kat dokter tu...
Teruk sangat meloya dia kalini dokter, kembor 3 kot nih!
Tak hagak-hagak tau bangggg, perasan power meh? nak bantai 3 terus!

Masa awal-awal peknenkan Asyraf,
haku ada buat entry ni... kekeke... berangan kembar
pastu haku 'create' gambo ni... kekekekke..































Haku belum bersedia untuk mengandung lagi,
too soooooonnn.... tooo tooo sooonnnn.... hahahaha
haku tidak segegeh Nunu weeiiii.. kekekekek

Nanti-nanti kalau bunting lagi,
haku teringin lagila nak berangan kembar! hahaha

Mari kita senaraikan salah-silah kembar dalam kelorga :))
supaya tak nampak sangat macam angan-angan minah jenin
  • PS ada sepasang sepupu kembar
  • Sepupu PS dah 2 kali mengandung kembar
  • Mak MR ada sepasang sepupu kembar
  • Sepupu MR sebelah mak ada sepasang anak kembar
  • Sepupu MR sebelah ayah ada sepasang anak kembar
  • 2 pupu MR sebelah mak ada anak kembar
Last but not least,
Masa form 2 sampai form 3 kat hostel Taayah,
katil haku sebelah katil budak kembor!
kah kah kah kah... relevan kah?
pasangan kembor kawan aku tu dah kawen pon,
depa yang kembor tu pon tak dapat anak kembor,
ini akuuuuuu pulak yang lebey! kekekekek







12 comments:

Nadiah Sidek on November 9, 2010 at 9:33 AM said...

nadiah pun teringin nak anak kembar! err..bab2 mcm mana nak handle anak kembar kemudian la fikir..ahaha..

tapi akak mmg ada potensi dpt anak kembar ;). nadiah ni rasanya takde keturunan kembar

Me on November 9, 2010 at 10:12 AM said...

bukan kah ekau mmg seorang yg suka berlebih-lebihan??? hahahhahahahha so logik la tue setiap angan2 ko tue... tapi kan.. kalau buat kaedah IVF kan.. senyawakan utk 2 baby terus.. lepas tue ltk dlm perut ekau.. boleh kot rasanya jadi kembar.. kembar seiras sbb plasentanya satu je... yg lebih2 lagi eden tak tau... ekau ty DR Anje...

makcikrehan on November 9, 2010 at 10:26 AM said...

Nadiah, betul tu. bab nk ngurusin baby kita pikir kendian. pikir bab seronok dulu sebab baby pakai baju sama dan seronok sebab tak yah mengandung byk kali..terus dpt dua. hahaha

makcikrehan on November 9, 2010 at 10:27 AM said...

Kerul, IVF kalu... harus aku membuat simpanan busuk2 10-20 hebu! huwaaa

TopsyTurvyMum on November 9, 2010 at 10:28 AM said...

aku rasa sama jer..penah gak berangan nak kembar..

hahaha..kalau takat pupu-pupu jer yg kembo...sambung je la berangan tuuu..

makcikrehan on November 9, 2010 at 10:39 AM said...

Ha ko tunggu aku jadi kupu-kupulah pulak! kekekek

fatonahHairil on November 9, 2010 at 10:54 AM said...

kak..semalam tgk kat diva universal pasal nadya suleman tu layan anak2 dia 14 orang (kembar 8)..sgtlah mencabar..eh tapi die ramai.....akk nak kembar 3 je kan??? ok la tu....ekekekeke

Adrina Adi on November 9, 2010 at 11:14 AM said...

yg dok katil sebelah farah salwa atau farah salwani?

hentam saja lah.

makcikrehan on November 9, 2010 at 11:48 AM said...

Farah Salwani Kak Ed... hihihi. u know them also eh?

Delicious-Cuppies on November 9, 2010 at 11:53 AM said...

aku tingin bebeno anak kembar wehhh... huhuhuhu...

b.O.n.d.a on November 9, 2010 at 1:21 PM said...

member i ada cakap,
kalO telur bersenyawa time kita tengah subur + makan ubat kesuburan, ada pOtensi besOr nak dapat kembO
;)

Adrina Adi on November 9, 2010 at 4:34 PM said...

farah salwa & salwani jirang kak ed masa duduk kat SS15 subang jaya. kira teman sepermainan masa kecik2 dulu. plus kak ed ada syiok sama abang diorang Fazli. haha.. dolu dolu laa..


sekian.

ShareThis