Friday, November 5, 2010

MESIN LOCK-LOCK HAKU TAK MABUK LAUT WEIII...

Posted by makcik rehan KJB at 10:38 PM
Tapi dia mabuk angin... penin naik van Kangaroo dari Setiawan tak abih lagi :-p

Niat dihati ingin berbudi kepada tanah... eh, silap.. aku mana ada tanah
nak berbudi kepada mesin jahit...
kepada yang belum tahu, mai sini nak bagitau
makcik boyak korangni kan sudah ada 2 jenis mesin jahit
kunun-kununnya sudah fedap nak buat french seam... kununnnn :-p

Sebelum aku dimalukan lagi sekali di seantero donia oleh musuh aku di benua sinun
[sebagaimana yang telah terjadi kepada BM haku yang tengah bertapa di *tepi katil* tu....]
ada baiknya haku kuarkan mesin jahit lock-lock tu dari kotak,
dan mula merekayasa apa-apa saja projek menjahit syiok sendiri...

Tapi malangnya.... [start dah nak mereka alasan demi alasannnn... kah kah kah kah!]

  • Laki haku takmau tulong ngasuh hanak-hanak
  • Asyraf asyik bergayut kat kaki sluor haku
  • Meja nak letak mesin jahit tu pengkor sebelah, tercoet-coet jadinya
  • Bilik nak menjahit tu panas, masyam ketiak aku jadinya
  • Ruler oren aku tah mana hilang, Mencah buat props main perang-perang
  • Kapur nak trace kain hilang pulak... mana ekk?
  • Pola baju kurung guni haku haritu... lupa letak kat mana!
  • Pola baju Mencah pon hilang gak... nak lukih lain berchenta weiii...
  • SUKATI HAKU LAAAAA.... AKU MEMANG SUKA BELA GAJAH PUTIH!!
Muahahahahaha....
penat-penat aku reka alasan kan,
padehalnya... senang citer... tulih jer point yang last tu awal-awal sekali... ekekeke

Actually, pagi tadi haku dah ambik feel dahhh
dah bentang-bentang kain, nak kenalpasti angle mana nak potong dulu kununnya
sedang elok aku tengah berkira-kira nak potong,
anak dara terdiva haku mai terjah masuk bilik
langsung dia pulak sibuk-sibuk tulong aku ngukur-ngukur
jenuh perambat suh kuar.... tak makan hambat weii!

Tak lama kendian, si kenit macho haku pulak terkedek-kedek merayap kuak pintu bilik
sambil sengih-sengih tayang gigi senget dia
terus diranduk kain yang aku tengah bentang atas lantai

Haku senyum kelat jelahhhh....
Sementelah mata haku pon ada sikit ngantuk sebab penat buat muffin premix semalam khennn...
Lipat balik kain-kain tu semua... simpan elok-elok dalam lemari...
kelek si Asrap naik atas katil... sumbat botol full tank...
tutup lampu... kasi on aircond...

Belayarlah kami dua beranak dengan nyaman sampai tak sedor donia kakakakaka!
sedor-sedor dah pukul 12 tengahari.. tu pon sebab perut lapo
jengah depan tibi sunyi sepi... mana pi makhluk 2 orang tu?
rupa-rupanya PS dgn anak dara diva dia dah cabut pi balik lunch umah nenek onah!
Huwaaaa... zolim tau banggggg, pi makan tak ajak saya!

Ha begitulah tamatnya riwayat cobaan haku nak menjahit
nampak tak? nampak tak? bukan salah haku kannn....
salah depa-depa ni kan? kan? kan?

Anyway, ini ada sedikit pesanan dari hanak haku si Asyraf
sila ambik perhatian sewajarnya untuk mereka-mereka yang tersebut namanya :-p


























Makcik Timah ker Timly ker TTM ker nama jawi kerrrr
Jangan berani-berani lagi nak kutuk-kutuk khazanah mak saya
yang berada di atas katil, bawah katil, tepi katil dan bucu katil
[maklomla.... katil mak saya cukup beso nak sembunyikan gajah sekalipon]


Nampak ni muka bengis ni??
ni belum saya tunjuk gigi lagi nihhhh.... kalau saya kokakkk
berbekas jugaklah!

OK, kalini saya tak nak tayang gambo gigi,
ni amaran pertama... so, saya kasi gambo bengis versi ringan dulu
saya tayang gambo lobang lava gunung berapi dulu....



























Ingatttt... anda bikin onar dengan mak saya,
maknanya anda carik pasal dengan saya!









4 comments:

TopsyTurvyMum on November 6, 2010 at 6:01 PM said...

Alasaannnnnnnnnnn!!!


Hader aunty vogeh kessahhh kau nak marah kutuk2 mak kauuuu????

kim ucapan selamat deeparaya kat mak kau hokehh!

kahkahkahkah!

kisahwanida on November 6, 2010 at 10:55 PM said...

kira-kiranya garang jugak la si ashrap ni ek....... hikhikhik

noor on November 8, 2010 at 8:00 AM said...

MR...bm tu tolak kat aku jer lah murah2....hehe

Me on November 8, 2010 at 8:45 AM said...

hahhaha... laju jek TTM menjawab... MR gajah putih ko yg mabuk laut tue sudah ada buyer.... hihihi...

ShareThis