Thursday, November 4, 2010

RAYA HARITU TAK HERAN NAK BUAT KUIH PON

Posted by makcik rehan KJB at 10:42 PM
Time nak Deepavali pulak ko menggigih nak membako muffin!
Vangger Pakcik Kamlanaden kalo tau neh :))
Aterrrr... 1 melesyer katernyer khenn...
























Cobaan pertamakali buat muffin pakai premix ni
[kalau yang premix pon baru pertamakali, yang tak premix sundri mau hengat la woi]

Mak aii..sgt mudah dan cepat ropernyer
tak payah aku meleceh pakai mixer bagai
tojah lebih-lebih kurang dgn whisker ajer
[eh, whisker ker nama benatang nak pukul tulur secara manual tuh?]



























Posing secara solo pulak :-p
kesan rekahan ala-ala letusan gunung merapi memberi efek menyelerakan
[description haku dah feeling-feeling majalah Saji :-p]



























Maskot DDMR tak dilupakan
Masa nak tangkap gambo ni beria nak posing sambil sentuh muffin tu
elok jer lepas snap terus dia gelabah puyuh
Panas mamaaaa... panas!
Ekekekeke... syian maskot haku...
Nahhhh... ko makan la sebijik ni sebagai upah jadi mudel yer nak

Hanak aku pon rebel macam aku jugak ropernyer...
dia bengang sebab aku baking kalini tak pakei mixer.
selalunya kalau aku guna mixer, dia akan jadi assistant tukang pusing mixer bowl tu


























So, sebagai galang ganti,
dia pow baking cup kunen tu 5-6 keping!
selagi tak bagi selagi tu dok menyibuk nak tulong tojah tepung!








10 comments:

soFie LufFy on November 4, 2010 at 10:47 PM said...

nyum3x makcik...
sedap tu..

jgn risau..muffin senang je wat..makcik wat kek pelangi jadi..xkan muffin x jadi...

tp pakai premix mmg senang khen??
heheh

Mak Doyah on November 4, 2010 at 10:53 PM said...

sangat gebusss la MR......boleh la buat jugak esok ni (berangan je lebih)

**NuJie** on November 4, 2010 at 10:57 PM said...

uishh,,nmpk sodap tu..eii..lapar la pulakk...

Rahibah.com on November 4, 2010 at 11:49 PM said...

Rajen+laju betul akak hapdate blog 2-3 kali satu hari..saspek betoi. Suka nengok Aishah, petah.. Best dia selalu dpt makan best.

makcikrehan on November 5, 2010 at 12:39 AM said...

Sofie & Mak Doyah, hok yang main tojah2 lebih kurang serah kat haku hehe. hat yg meleret2 itu-ini haku serenderrr

makcikrehan on November 5, 2010 at 12:39 AM said...

Nujie, sodapppp hahaa. sila coba :-p

makcikrehan on November 5, 2010 at 12:40 AM said...

Rahibah, hapdet tak berilmiah ape ada hal. hehehe. merapu lebih2 kurang, post sajork terus. kekekeke

teacher bonda on November 5, 2010 at 9:57 AM said...

aduh...nmpk menarik rupanya..
rasanya msti sedap gk kn..
siap ada cracks kt atas lg tuh..
nmpk sodap bebeno tuh...

sWeEtdARLiNG on November 5, 2010 at 2:21 PM said...

apa motif ambulan kat gambar last tu?

www.sw33tdarling.com

TopsyTurvyMum on November 5, 2010 at 3:19 PM said...

aku pun buat muffin gak juadah pagi raya ni..

nanti malam aku post..tapi blom pecah rekod lagi buat premix

*larikkk*

ShareThis