Sunday, November 28, 2010

SKETSA DALAM BALLROOM

Posted by makcik rehan KJB at 9:49 PM
Makcik sebenaqnya dok berdolak-dalik nak pegi ke tidak
Pakcik hangpa submit nama tak tanya aku dulu
aku manala ada baju glam-glam bergemerlapan sumer tu
sejak membelon tak kempis-kempis ni,
lama dah haku tinggalkan jaman-jaman dinner, hi-tea, function segala

Al-kisahnya bos besau PS buat majlis resepsi kat Concorde Shah Alam
staff dan pasangan memasing dijemput untuk mengabihkan makanan   memeriahkan majlis
mujurla nenek onah willing to jaga budak-budak tuh,
berangkatlah kami meredah jem ke Shah Alam [kota idaman aku :-p] malam Ahad tadi

Majlisnya buleh tahan cemerlang, gemilang, terbilang
mesti duit depa banyak terbang
al-maklommm... orang banyak wanggg
[eh, rhymes pulak paragraph ni]

Gedebuk gedebak, makan-minum, tepuk-tampar,
sekor demi sekor nangoi-nangoi ni nak beransur pulang
sumer perangai cam haper jer... hahaha... selesai makan desert sumer heret laki/ bini ajak balik!
padehal bapak pengantin tengah berucap, kek pon tak potong lagi
kelako tau aku tengok kelaku konco-konco department laki haku neh

PS korangpon bih kurang jer perangai,
Jom kita balik, kang jem nak bayo parking!

Sat la bang, tunggula depa potong kek dulu...
kang nanti lampu spotlight suluh kat depa, dewan jadi gelap... masatu kita bolos kuar
Haku memberi idea yang paling bernas! kekekeke...

Nak habaq sikit nih,
haku tunggu depa potong kek bukan sebab haku ketagih nak makan kek depa yer
walopun akuni anak orang bendang yang bermain lumpur dan selut
aku takde la bunguks sangat... nak menagih makan kek wedding hotel
saja aku habaq teghang-tenghang kat sini
nanti ada yang ingat aku menggigih tunggu depa potong kek sebab nak rasa kek hotel :-p

Bila pengantin dok sibuk suap-suap kek,
aku laki-bini sibuk dok salam-salam kiri kanan
sambil mengorak langkah nak berambus ikut pintu belakang
tiba-tiba pengantin turun dari pentas dan berjalan keluar dari dewan
dan tunggu kat luar pintu ballroom untuk bersalaman dengan tetamu!

Gelabah la PS korang weii... muahahahaha
ada 'kawad cam' pulak... kang kalo tak salam boss,
boss ingat dia tak mai plak kan... terencat la evaluation ini tahun khennn
kihkihkihkih... kantoi ko bang
pergi jerlah salam banggg... i folooooo :))

Gambo dalam ballroom yang bertemakan ala-ala masquarade party itam putih tu
takde sekepiang pon haku snap hehehe... tak penting pon dalam kamus hidup aku

Tapi khennn... hehehe...
aku suruh PS snap gambo Farhan AF-berapa ntah yang kemain glam baju nyer
sore dia sedap hokay... husky voice gittew
lagu-lagu dia nyanyi sumer kena dengan tona kulit suara dia

Table kami dok sibuk perah otak pikir minah ni budak AF cycle berapa
habeh kuar semua nama bebudak AF ntah jaman bila-bila ntah
Amylea Langkawi rambut kembanglah, Zahid oren lah, Amylea pengkid lah :))
PS sampai ke sudah tak abih-abih dok garu kepala
Abang still tak buleh imejin Farhan mana niii...
ada ka budak AF pompuan yang nama cam jantan?
kah kah kah kah kah




Nah bang, ko snap gambo dia bang... balik umah kang kita study muka dia



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*






Tudia hasil tangkapan laki aku yang sungguh cemerlang,
menggigil tak cukup kalsium gamaknya :))
sah-sah tak layak dihadiahkan hatta tripod DSLR sekalipon!


Dan ini hasil tangkapan bini dia,
































Kira OK la kannn... korang still buleh nampak kepala lutut bahu dia!





6 comments:

-iLLa- on November 28, 2010 at 11:34 PM said...

mananya gambo MR???ekekekke

makcikrehan on November 28, 2010 at 11:44 PM said...

Farhan telah menenggelami 'kevogehan' ku di malam ittew! keke

shima on November 29, 2010 at 8:26 AM said...

farhan AF4 kot haha..tak ingat.tp skrg dh kurus..dulu berisi sikit bdn dia kan

zatie_izzati on November 29, 2010 at 8:51 AM said...

hehe... due2 gambo pun x nampak muke farhan..hehe

Mieja@2001 on November 29, 2010 at 11:02 AM said...

adehhh blur ps ambik gambo kekkekekekek

SYANI on November 29, 2010 at 11:49 AM said...

Farhan dah kurus kan sekarang

ShareThis