Wednesday, November 24, 2010

UNSTOPPABLE

Posted by makcik rehan KJB at 9:05 AM
Sangat tak menyesal menontonnya.

Tak ramai coloured actor yang haku soka tengok depa berlakon
Denzel Washington, Morgan Freeman, Vanessa Williams adalah antaranya.


Digarap dari true event katanyer.
Tapi aku rasa depa letak 'bahan perisa' banyak-banyak neh.. sebab tu 'sedap' ;-)

Straight forward, hectic, bingit dan mendebarkan dari awal sampai akhir.
takde meleret-leret mcm citer polis yang berjalan-jalan sambil berbual tentang masalah negara ;-)

Chris Pine, conductor ketapi yang baru melapor diri
ditugaskan di hari pertama dengan Denzel Washington untuk bawak ketapi barang ke satu stesen.
Tapi, hari pertama Chris menjadi tragik sebab dalam masa yang sama,
sebuah ketapi berkelajuan maksimum dan membawa gerabak paling panjang dan berat
telah secara tidak sengaja 'terlepas' di atas landasan 
yang bertentangan dengan landasan ketapi yang dia tengah conduct!



Depa 2 orang jadi hero rakyat Amareka Sarekat sebab berjaya 'memberhentikan' 
ketapi yang 'terlepas' tanpa pemandu tu.
 Ketapi punya hal pon depa buleh buat pilem sikit punya best!

Eh, rupa-rupanya kan, stesen ketapi dengan landasan bersimpang-siur
dan landasan bulat yang buleh pusing-pusing macam dalam katun Chuggington tu
betul-betul wujudlah wei! ---> ke aku je yg baru tau?




Bukan tu jer, landasan ketapi depa ada yang tinggi melambung atas flyover wooo [mood jakun]
dah macam roller coaster pon ader tau [masih jakun]


Last but not least,


Chris Pine hensem! ;-)







7 comments:

Adrina Adi on November 24, 2010 at 9:18 AM said...

minat juga sama denzel washington. thank you for the review. leh la gi cari dvd ce-rom pasni. hehe..

Sitisifir10 on November 24, 2010 at 9:29 AM said...

mana encem dgn PS kan an?? soklan cepu cemas :D

makcikrehan on November 24, 2010 at 9:37 AM said...

Sis Ed, Denzel W. berlakon tak pernah tak cool kan?

makcikrehan on November 24, 2010 at 9:38 AM said...

Sifir, Nejad ko lagik encemmm ;-)

.::CeK LaLa::. on November 24, 2010 at 11:40 AM said...

ku pon dh tgk ari tu dgn en.somiii!!!

Besttttt!!!! sangat mendebarkan!

Me on November 24, 2010 at 12:15 PM said...

N3 ekau hari nie sgt best sbb ekau punya penutup tue adalah sgt hensem... (sesungguhnya apa yg dikartunkan itu wujud di dunia nyata...walaupun tidak 100%)

saudah on November 24, 2010 at 1:00 PM said...

Cerita dia best, tapi rasanya denzel washington dalam nie tak macam lakonan dlm filem2 lain. Kurang mencabar sikit.

ShareThis