Wednesday, December 8, 2010

BERAKHIRNYA TRAUMA TONG GAS

Posted by makcik rehan KJB at 10:00 AM
Peristiwa gas meletup haritu akhirnya semakin pudar diingatan
[silalah nyanyikan lagu PUDAR - Rossa]

Sian laki aku, asek kena pi beli makanan kat luar
pagi-petang dok melanguk kat kedai makan kolam pancing
silap-silap kang orang ingat laki aku kena mandrem dengan bini

Isnin tadi sempena cuti self-approved demi menjaga budak demam bintat,
hakupon memasak hidangan yang tak sepertinya untuk dinner
tak lain dan tak bukannnnn... bihun goreng cap bintam-bintam :))




























Resepi? Macam biasa.... tunggu aku terbitkan buku ekk.... :-p






























Untuk hanak-hanak yang feeling-feeling berdarah kacukan,
macam biasa... macaroni dengan Mushroom Soup Campbell.
































Dari pagi sampai ke petang dia hadap tanpa jemu.
Awak memang pandai masak Mamaaaaa!

TTM, ko masak beria-ia sampai kuar peluh jantans,
ader Amjah puji-puji ko laguni?
[tolongla cakap tak ada, bagi can aku menang!]









6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e on December 8, 2010 at 10:24 AM said...

terbaik laa mak mencah masak :)

mimie1678 on December 8, 2010 at 10:47 AM said...

pandai u masak uuuu... i tak gheti goreng bihun nie... fail sokmo... hahaha...

Elyn on December 8, 2010 at 10:57 AM said...

haha mama awak bile nk bg kite merasa ni??

TopsyTurvyMum on December 8, 2010 at 10:59 AM said...

haha..
aku sumbat dia telur goreng bodo pun...
nyumm..nyumm*dia lom reti sebut cam mencah tu lagi wehh*

takde makna nak bagi ko menanggggg!!
wakakakaka

makcikrehan on December 8, 2010 at 11:12 AM said...

Eliss, Mimie, Elyn : Mak kita memang suka masuk lif pastu suruh org tekan :-p

makcikrehan on December 8, 2010 at 11:13 AM said...

TTM, cakap omputeh tak kitra taww. kena bahasa jiwa bangsa ehh...ekekek [nk menang gaktu]

ShareThis