Tuesday, December 21, 2010

ISTERI SOLEHAH SEDANG COBA-COBA BERDIET

Posted by makcik rehan KJB at 10:42 PM
Jumpa artikel ni kat fesbuk. Tah sapa yang LIKE tah,
aku pon kelik dan baca... sekalinya bahasa Indon ko... hahahahadap sajalah!

Setelah diekstrak, haku kuarkan point2 penting saja.
Sila berterima kaseh di atas daya usaha haku ini.

Tips Turunkan Berat Badan Tanpa Siksaan

1. Banyak minum air.
2. Jauhkan diri dari lemak.
3. Jangan sampai kelaparan.
4. Jangan terlalu keras pada diri sendiri.
5. Pecat dua serangkai yang jahat ini. Lemak dan gula.
6. Makan sedikit-sedikit tetapi sering.
7. Pilih makanan yang pedas.



    Jika Anda terus menjalani pola makan miskin lemak cukup lama, 
    Anda akan kehilangan selera Anda terhadap makanan-makanan kaya lemak
    Sebuah studi selama empat tahun terhadap lebih dari 2000 orang 
    di Fred Hutchinson Cancer Research Center di University of Washington di Seattle 
    menunjukkan bahwa orang yang membatasi asupan lemak 
    kehilangan keinginan mereka untuk menyantap makanan berlemak dalam waktu enam bulan atau kurang, 
    dan akhirnya menjadi tidak suka kepada jenis makanan seperti itu. 
    Maka bertahanlah - nanti akan semakin mudah. 
                                                                                                                            
                                                                                                                                            Source : here



Kosakata yang aku hantam sendiri :
membatasi = mengurangkan
asupan = pengambilan
menyantap = melantak ;-p


Selepas membaca artikel ini,
haku tiba-tiba merasa sayu yang hamat....


^
^
^
^
^
^
^


Haku baru tibai ayam goreng [read : lemak] Batangkali 3 ketui!!


^
^
^
^
^
^
^
^
^



Ohhh.. itu belum cukup sayu,


^
^
^
^
^
^
^
^
^


Ayam [read : lemak] tu ada lagi belen 2 ketui!!

^
^
^
^
^
^
^
^
^


PS balik dari Ipoh sat tadi bersama sebungkus mee kari [read : lemak]
buat isteri terchenta dan tersyomel di alam semesta


Kalau bukan aku yang menyantap hayam [read : lemak] belen 2 ketui tu nanti,
siapa lagi?

Dan kalau aku tak makan mee kari [read : lemak] yang somi mithali rafia haku beli,
kalo laki haku kecik hati sapa yang berdosa?

Hakooooo jugak khennn???


^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^


Ingattttt.... ostat dan ostajah dah pesan berkali-kali,
membazir adalah sohabat syaitoooonirrajimmmmm.
mengecikkan hati laki berdusa tawww... syorga bini bawah tapak kaki laki tawww....


^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^


Bang, aku postpone la diet aku bang ekkk....
aku tunggu Zalia beranak la bang ... aku diet berjemaah dengan dia...
berdua kan lebih baekkk... tak gitu??



XOXO,
Juliana Evans.


.





.






9 comments:

transformed housewife on December 21, 2010 at 11:32 PM said...

ada diet berjemaah ye. hhehe

mimie1678 on December 21, 2010 at 11:58 PM said...

wahahaha... diet pun berjemaah... meh aku join sekalik... weh, aku dah beli herbalife tau... bila mau start.... ontahlaaa... hehehe...

Yan on December 22, 2010 at 12:00 AM said...

Good luck ye

TopsyTurvyMum on December 22, 2010 at 6:55 AM said...

aku ingat ko sayu teringat kiptiyah lepas menterjemahkan karangan indon tu hahahaha

Me on December 22, 2010 at 8:35 AM said...

MR ko mmg isteri solehah... hahahhaha.. baguih2.. nanti diet sapa jadi imam?

MsAjai on December 22, 2010 at 9:28 AM said...

ya..berdua lebih baik....gud luck Juliana Evans.....hehehehe...
pe pe pun jgn memaksa diri...pelan pelan kayuh kan...:P

zealvia on December 22, 2010 at 11:18 AM said...

saya sokong!

Zana S on December 22, 2010 at 1:22 PM said...

duk umah sendiri dgn anak tak bape makan mmg haru lah!

aku jaga mkn, lauk dlm peti es mkn hari AKU JUGAK KENA PERABIH. cename nak jaga bdn.

mkn je lor.... huhuhuhu...

pastu nek turun tangga 30x. huhuhu

adha on December 23, 2010 at 10:13 AM said...

hahahah.. aku tak ble tahan nk gelakkkkkkkkk........... sabar jek la ko neh

ShareThis