Friday, December 31, 2010

KERASTANGAN : MELEMBUTKAN TANGAN YG DAH MENGERAS

Posted by makcik rehan KJB at 12:37 PM
Penutup aktibiti kerastangan tahun 2010,
kita asah balik skill menjahit yang tak seberapa
kita repair barang-barang budak Mencah

Sapa bagi Teddy ni kat Mencah, sila angkat tangan hehehe...
Jangan kecik ati, hilang mata tu kira kecederaan ringan lagi tu
Alangkan tibi besau bagak pon buleh jahanam dikerjakan,
inikan pulak Teddy Bear yang lemah tak berdaya ini....kekekeke...





























Hasil separuh masa...




























Hasilnya....





























Dan projek seterusnya,





























Kita mulakan yer khawan-khawannn...
pastikan jari-jari anda muntuks seperti gambarajah











Sekelip mata suda siap... biasalah, resam orang terer kan?






Gambarajah akhir, konon-konon AKU YANG JAHIT BAJU NI




Dan ini apprentice yang sedang menuntut ilmu
Kejap-kejap dia gaul-gaul benang tu = Masterchef kah?
Kejap-kejap dia cunteng-cunteng pakai pensel penanda aku tu = Leonardo Da Vinci kah?
Jiwa kacau jugak ko ni Dik... sama macam mak ko!



























Cameron Highland tak nampak bayang la weiii...
ramai bagi feedback tak sesuai pegi time super peak season nih
jalan jem merenut, 5 minit punya journey buleh jadi 5jam!

Sudahnya menempek la 3 beranak mengadap tibi
Babah depa mengelat kuar umah pagi-pagi buta
dengan alasan SERVIS KETA, lepas Jumaat baru siap... boleh gitu?
feeling-feeling servis Alpad ker bang?
takapa-takpa.... hari Ahad ni aku pulak nak ngelat tau bang!


.

3 comments:

Zainab Amir on December 31, 2010 at 2:44 PM said...

betol..last 2 weeks akak g jam gilos..spmi sg pulai kol 110PM smpi kt homestay kol 545PM sbb kena benti tepi dlm 20 min jgk la..sbb nyer..keta abis minyak...hahaha..nasib baik ada org yg baik ati g belikan minyak...

mimie1678 on December 31, 2010 at 3:48 PM said...

pandai lah gak ko menjahit eh.... aku ahad nie nak membanting tulang jahit lencana sekolah YN nie..

kisahwanida on December 31, 2010 at 8:37 PM said...

Baiklah ko tak gi MR. Aku gi last 2 week pun jem teruksssss...... Lom campur ngan cuaca hujan lagi tue....

Bravo......! kreatip mak hoang mencah....

ShareThis