Monday, December 20, 2010

MEREALISASIKAN IMPIAN TERJUN TIRUK

Posted by makcik rehan KJB at 11:37 AM
Bertitik-tolak dari kejadian tak jadi pi Kaki Bukit Fraser
Mencah pulak dok tagih janji nak mandi ayaq terjun
so pagi Sabtu tadi, lepas ambik dia balik dari skul,
kami terjah Templer Park Rawang yang sekangkang kera jaraknya dari umah Nenek Onah
dengan berbekalkan setapawe bihun goreng cap bintang yang tawaq hebiaq!
[salah dapoq gas... bukan salah aku bihun tu jadi tak sedap... kah kah kah!]

Aku tak bawak kamera capuk pasai bateri tertinggal kat PID,
so taram tangkap gambaq dengan talipon besaq penampaq ehsan dari PS
lepas haku godek-godek edit kat photoscape,
ini jerlah hasilnya... tu pon jenuh suruh PS ajaq camana nak lutut kan gambaq ni ke lappy
[haku cukup malas bab gadget-gadet henpon neh]











Feeling-feeling adventure ala-ala Camel Trophy,
PS tidak melepaskan peluang membasahkan ketiak memacakkan khemah
Beli khemah punya lama dahhhh...
baru la ni ada chance nak meroyan pacak ke tanah
Haku? kowser nak tonggeng-tonggeng pacak khemah bagai ahhhh...
baik aku berendam sambil makan bihun tawaq! kakakakaka...

Monyet punya berleluasa kat sana weiii
mesra alam sungguh, tarak heran langsung sama manosia sedonia nan fana
bayangkanlah depa punya berani takat mana...
susu Asyraf full-tank yang aku baru bancuh depa rembat bawak pi isap kat ataih pokok!

Tulaaa... PS la gatai bagi muka kat monyet-monyet tu
di pi taboq bihun tawaq aku bagi kat depa,
makin beranila depa mai dekat... last-last ada sekoq monyet mai rembat botol susu Asyraf

Bengkek giler PS kat monyet tu seraya memaki-hamun sambil bercekak pinggang :
Aku suruh korang tolong perabih bihun tak sedap bini aku jahhhh..!
Yang korang pi rembat botol susu anak aku sapa suruh hah!!

Haku? Gelak jerlahhhh....
Jangan depa dokong anak aku bawak pi naik ataih pokok sudehhhh! :))
Yang harunya, lepastu budak dua orangni berebut botol susu si kakak la pulak
si kakak takmau beralah punyaaa...
si adik pulak, asal nak lelap mata, mulut asek nak bergentong botol

Agak-agak jari-jari kaki Mencah dan kecut,
kami hangkut budak-budak balik umah Nenek Onah
Mencah tak puas-puas nak mandi sungai
asik dok request nak ajak pi lagi

Haku cakap takmau pi dah... tunggu adik dah pandai jalan baru kita pi lagi
Asyraf meragam betui masa kat sana, serba tak kena

Kakak mandi kat kolam ikan Atuk nakkk?

Tanakkkkk! kolam Atuk busukkk!

Muahahahahaha... sentap Atuk ko Kakakkkk :))





.






16 comments:

Mieja@Amiizaa2001 on December 20, 2010 at 11:45 AM said...

adehhh rehan....sempat plak monyet tu rembat botol ashraf.....:)

MsAjai on December 20, 2010 at 11:58 AM said...

kurang assam punya monyet...sian imam muda....

TopsyTurvyMum on December 20, 2010 at 12:19 PM said...

Gaya Diva betul si Mencah ..ekekeke...mmg sah minah bandar dia ni!

dah nama pun monyeettttttttttt!!
nak kata aperrrrrrr...

makcikrehan on December 20, 2010 at 12:22 PM said...

Mieja & MsAjai, laki aku suh kutip botol tu bawak balik. Tak hingin aku haihhh. aku claim balik botol susu baru kat PS. kekeke.

makcikrehan on December 20, 2010 at 12:23 PM said...

TTM, tak abih2 dok suh aku pasangkan armbands tu kat lengan. tido pon nak pakai! adehhh...

ibh on December 20, 2010 at 12:23 PM said...

Sian mencah..tak merasa buat kuak lentang kalo ayaq cecah buku lali ja..ekkekeke

Nadiah Sidek on December 20, 2010 at 1:17 PM said...

mana aksi terjun tiruknya? hehe..

Dee on December 20, 2010 at 1:30 PM said...

MR..next time leh pi mandi kt batang kali tu..yg dkt nak pi genting tu..best woo..xpun kalumpang..xpun serendah kt kg org asli tuh..hihihi..

makcikrehan on December 20, 2010 at 1:32 PM said...

Nadiah, terjun tiruk pemendernyerrr... ayaq takat bukulali saja. tapi budakni bantai gak main terjun-terjun. bedebup jatuh terjelepuk atas pasir. hahaha

makcikrehan on December 20, 2010 at 1:34 PM said...

Dee, dah penah pi dah area2 sana. patutnya nk pi PERTAK tp kensel. lagipon skang cuaca selalu hujan. tu yg kami terjah area dekat2 saja. Yg kat Simpang Kg Dato Harun tu dah penah pi...syokkk... :)

nurulhudaresad on December 20, 2010 at 2:03 PM said...

hamboi mencah...dibah sungguh ko nih...hehehe...
bila akak sebut monyet bwk lari botol susu asrap....terbayang botol Avent beliau...Avent ke?kalo ya....sadis la....mahal tu wahai monyet...

mimie1678 on December 20, 2010 at 2:23 PM said...

wehh... aku baru nak nengok ko pki 2 pcs... hahaha... frust aku nieeee...

makcikrehan on December 20, 2010 at 2:26 PM said...

Nurul, botol pureen sajork. kalau botol avent, aku suh PS panjat pokok hambik balik dari monyet tuh! wakakaka

makcikrehan on December 20, 2010 at 2:27 PM said...

Mimie, kang ko jeles tengok aset aku! wakakakaka

Me on December 20, 2010 at 5:06 PM said...

betoi... setuju ngan mimie.. konfius tang lutut???

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ on December 21, 2010 at 1:40 PM said...

jom singgah my new blog n being my followers too...tq

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/


and

jom singgah my shop blog..mana tahu kot2 de yg berkenan...tq

http://mummylovepink-shoppaholicblogspot.blogspot.com/

ShareThis