Thursday, December 2, 2010

SCHOOL REVIEW : HATI-HATI DONG KALO BICARA SAMA AKU... :))

Posted by makcik rehan KJB at 1:05 PM
Semalam masa ambik Mencah dari skul,
haku masuk kelas nak jumpa teacher dia sebab nak bayo yuran
sambil-sambil tu borak-borak la dengan teacher dia....

Tibai pi la speaking broken henggelish ponnn...
mampuih pi dia la kalo tak paham apa aku cakap
nama kata aku nak mengaku kalah cakap melayu nehiiii...
aku pon nak gak fefeling emak yang stylo dan urban khennn
tisu-tisu tak main hokayyy.... serviette y'all... serviette!!

Bak kata Abang aku,
I can speak English but my English is rubbish!
keh keh keh!

Aku tanya la kat cikgu dia
camana progress dia lepas sebulan-dua bersekulah di malam hari neh
Cikgu dia macam terkulum-kulum lidah jer nak cakap
aku dah agak dahhhh....
anak akuni kompom mengabihkan bogheh punyaaaa... hahaha...

She's easily distracted and lack of concentration
She can focus only for the first 5-10 minutes, then... [cikgu dia senyum]
shes a bit slow actually....

Dah cikgu dia senyum, aku pon senyumla... tak kan aku nak menangeh pulak kan
pastu, tengok cikgu dia macam takde usaha pon nak sedapkan hati aku balik
aku pon sedapkanla hati sendiri dengan berkata...

Maybe bi-weekly session is not enough for her
so we were thinking of sending her on daily kindy
unfortunately theres no VY branch at Bukit Beruntung,
We'll see how... maybe starting next year we'll be sending her to SRK

Dan-dan muka cikgu dia berubah ko...
dan-dan tu jugak mengeluarkan fatwa manis kepada haku

Hey, but you know whatttt...
She loves singing! And she sing out loud!
[sambil buat gaya gembira kah kah kah kah]
Im impressed... she cam memorize sooo many nursery rhymes!


Haaaa... tau pon ko takutttt!
dan-dan kata anak aku pandai nyanyi ekkk...
bagi feedback kat parents tak hagak-hagak :-p
nak-nak plak parents mcm aku... wakakakaka
berani-berani kata anak aku selow...
ko belum kenal dengan aku punya kiasu tawww!

Banyakla aku punya SRK weiii... muahahahaha
itu semua hanya dusta belaka!
tak pernah terniat pon nak ngantor ke situ
aku nak ngantor masuk Tadika Islam jer haaaa
depan umah Maklom jerr... lagi pulak hanya 50 hengget sebulan
biarla ko tak pandai speaking pon nakkk... janji ko pandai solat yer nakkkk

Alah, kita bukan duduk Ostolia nak oii
kalau kat Ostolia kotla ko kena pandai speaking
kang nanti payah pulak ko nak cari jodoh khennn??

Anyway,
entry tanpa gambar adalah ibarat gulai tak cukup santan
makanya terimala ini gambar yang langsung tiada kaitan dengan topik
[apa aku pedulik]





































Imam Muda Asyraf menduduki carseat kain pelikat lalalala
Enche Danny, sila gunakan gambar ini sebagai specimen.
Eh, bukan specimen... testimony... hehehe







Kosa kata :
VY = Vital Yeras
SRK = Smart Reader Kids





11 comments:

Adrina Adi on December 2, 2010 at 1:13 PM said...

Amna pun cikgu dia kata agak slow jugak. biasa, lain budak lain progress.

cuma kadang2 terkilan coz cikgu2 ni bila anak2 kita slow, depa pun 'slow' bg attention. itu yg hangen tu.

nurulhudaresad on December 2, 2010 at 1:13 PM said...

kehkehkehkeh....cekhegu pommm....kemain mahu mengkaver2 pastu...terlanjur kata la katakan...sabor2 kak...manyak lg tadika yg best...

Adrina Adi on December 2, 2010 at 1:39 PM said...

jgn lupa masuk blog kak ed!

littlehumblelynn on December 2, 2010 at 2:05 PM said...

muahaaha..macam ramai aje wat entry kindy hari nih ;)
sgt best ayat bahan cikgu itu !!sokong!!sokong!!

e.l.i.s.s.m.i.e on December 2, 2010 at 2:15 PM said...

oh ingtkan SRK =shah rukh khan tadi..hehehe

memang cilakas laa cikgu tu kater anak orang seloww..kalo aku pun hanggeeenn..

Iman's Umi on December 2, 2010 at 2:19 PM said...

lack of attention mcm blh trima, tp klu slow rs geram juga...sbb bukannya anak kita slow learner, klu slow learner sure kita anta sekolah khas, bukan kt situ.

mama maman on December 2, 2010 at 2:31 PM said...

kalu nak ckp pun biar la bertapis.... panas je kan....

NADYA ANWAR on December 2, 2010 at 2:47 PM said...

ha.. easily distracted and lack of concentration, not focusing in class.. sama la anak dara haku.. weekend kena pg kelas tambahan padehal baru 5 thn..

mula2 baca igtkan SRK tu sek rendah kebangsaan.. pelik gak pehal cpt benor anto sekulah hahahah...

Mak Doyah on December 2, 2010 at 3:27 PM said...

padan muka cikgu tu..ekekekeke..memang tak hagak2 kan..kalau kita pun bengang..cakap tak berlapik...

.:nhalilah:. on December 2, 2010 at 3:47 PM said...

hahaha.. tak hagk2 nak mengomen.. komen direct pulak tuh.. biasa la budak2... cikgunyer la yg kena creative sket camne nak attract attention dia kannn..

Zety Zin on December 3, 2010 at 10:03 AM said...

lack of attention sebab cekgu tu ngajor tak best kut tu pasal budak pun takmo pay attention. hahaha.

mak pun cadang nak hantar tadika islam je.

ShareThis