Sunday, January 9, 2011

BREADMAKER. Updated

Posted by makcik rehan KJB at 11:12 AM
Jangan eksaited dulu... aku blom kuarkan lagi BM tu dari bilik resia
dah kuar pon belum, pintal roti ke donut ke apatah lagi kan
tapi keinginan dah mula ada taww... cuma menunggu saat yang syesyuwei gittew :-p
aku tunggu PS korang belikan lemari dapo untuk nak letak BM nih
takmo beli sendiri... aku tadak duit!

Pagi tadi aku nampak PS rilek2 saja
aku tanya la apa aktibiti ko ari ni bang?
Takde pape... kata dia

Aku pon beranganla nak ajak beliau itu pi kedai perabot sebelah Caltex tepi taman nih
kedai perabot tadak brand pon... barang-barang dia brengsek saja...
nak ajak usha lemari yang sesuai untuk dapo kontot aku ni

Sekali, elok jer beliau itu siap-siap mandi
talipon beliau berdering dengan irama yang agak catchy
[sejak bila ko pandai pakai ringtone ala-ala k-pop korea nih bang?]

Sebelum beliau itu angkat talipon,
aku dah usha dulu... Asrul telipon bang!
seperti yang kuduga... 5 minit kemudian beliau pon bersiap-siap

Anerrrr, mana mau pigi?
Kollam jugaaaa...

Kantoi niat suci aku nak mengepow sebuah lemari dapo nampaknya... :((
Kita cuba di sessi petang nanti pulak...


Updated :
Kak Mas, kita kirim kat kawan kat UK kak. Rezeki, kebetulan kawan tu nak balik Mesia.
Dia belikan kat Amazon.com pastu tumpang masuk dalam kontena barang nak balik Mesia.

Mimie, nahhhh... buat tatapanmu. Sila goda incik somi belikan sebijik.
Aku malas nak kuarkan dari kotak wei. Tangkap gambo kot luar jadila ekk. Hehehe...

Harga kat Mesia, haritu aku tengok kat blog Ana Suzana RM899 @ Jusco kan Ana?
Kalau aku yang kayap wal ketayap ni... memang tak mamfu ler nak beli weiii
Tapi sebab kirim kat member UK tu, dapatlah RM450.

Mendalah ni sampai ke tangan aku masa Raya ke-4 tahun lepas
sampai ke harini... dah masuk tahun baru 2011
HARAM SEKALI PON AKU TAK PERNAH GUNA!





.
































Sapa teringin nak tengok hasil Kenwood BM450 ni beraksi, sila ke belog INI
Perempuan ini memiliki sebijik-sejibun BM yang sama dengan haku
malah BM aku dan BM beliau, telah sama-sama mengharungi lautan Pacific
cuma BM aku naseb kurang baik, mabuk laut lama sangatttttt hahahaha....


10 comments:

Hidayah on January 9, 2011 at 12:06 PM said...

cukup geram kann..kita plan baik punya tiba2 dia dapat panggilan alam...nak merajuk plan tak kasi tau lagi..cuba sampai berjaya yeee

mimie1678 on January 9, 2011 at 12:18 PM said...

cett... igt udah guna... mau tgk!!

teacher bonda on January 9, 2011 at 2:39 PM said...

adoyai kak..cpt r guna. aku x sbr nk nengok hasil roti pintalan ko tu kak..

Mas on January 9, 2011 at 5:05 PM said...

salam makcik..nk tanya, makcik beli bread maker kt mana...mas tngh mencari2 ni...

Me on January 10, 2011 at 8:32 AM said...

ceh.... eden tengok tajuk n3 je dah berdebar ingat ko dah meroti berkoyan2 malahan dok imagin ko dah bagi org setaman merasa roti kau.... :p ko letak blog eden tue kang langsung jatuh saham BM kita sbb nya hasil tak semenggah hahhaha

.:nhalilah:. on January 10, 2011 at 9:32 AM said...

takpe... kayuh pelan-pelan.. ;)

Zainab Amir on January 10, 2011 at 10:25 AM said...

Makcik...oooo Makcik..bape juta rupiah ko beli BM ko 2?cepat la jawap..aku pun nk tau jgk...kt ceruk mana ko beli??mcm best je..bole la ahkak meroti plk lps ni..

Zainab Amir on January 10, 2011 at 10:36 AM said...

hahaha...sengal la aku ni...jwpn da ada..sori rehan..org tua mmg cmni..

makcikrehan on January 10, 2011 at 11:55 AM said...

Hahahah.. seb baik kak nab dah kembali ke donia nyata. kalau tak, ader yang kena hempuk dgn BM tawww... ekekekek. Kidding Kak Nab :)

ibh on January 10, 2011 at 1:32 PM said...

Gila kentang...jeles haku...Ada BM lor...punya lama ko sorok BM ko tu...Aku baru ja nak masuk list tahun ni..Tu pun belum tentu dapat lg...

ShareThis