Monday, January 3, 2011

DAGING KORBAN AKHIRNYA TERKORBAN

Posted by makcik rehan KJB at 12:46 PM
Kira sendiri dah baper lama dagingni terperam dalam ice box!
Akhirnya....



Semuanya gara-gara ini... ehem!
*senyum sampai nampak geraham bungsu*










Berikan pancaran cahaya laser sambil membuat mexican wave!!
sempena berjaman dah haku tak tayang hasil DDMR ;-)





























Nota utk rujukan diri sendiri [mana tau tahun ni dapat daging korban lagi]
- Hiris daging sederhana nipis dan rebus sampai empuk, toskan.
- Perap daging dengan kicap pekat, kicap lemak manis, halia, minyak bijan, sos BBQ
- campak bunga cengkih dan kulit kayu manis masa tumis
- cabai burung [belah dua tak putus] jgn bubuh banyak sangat.
- Tomato sebijik, belah-belah kasi taruk.

Dah pihak penaja sudi sponsor vacuum seketoi kan,
maka haku pon terpaksa sudi-sudikan diri sarung apron Hello Kitty aku tuh
menggigihla di tengah malam buta menumis daging
naseb baik sedap [kalau tak sedap pon bukan hangpa tau! kekeke]

Pastu bangun pagi esoknya
haku buat pulak sup telor vodow-vodow untuk hanak-hanak





























Berasa sangat kagum dengan kegigihan diri... malah laki haku pon turut terkesima
tengok aku berpoyo-poyo masak nasik dan lauk di pagi hari

Lepastu gigih pulak mandikan hanak-hanak siap-siap
pastu kemas rumah, sidai kain segala bagai
pendek kata, isteri solehah sungguh aku di hari Ahad ittew

Dalam pukul 11 pagi gittew...
tatkala Imam Muda sudah mula dibius ketiduran
dengan penuh lunak manja... haku pon bersuara....

Abang jaga anak tau bang... saya nak kuar soping last kopek harini...
Bak seratussss.....

kah kah kah kah!
Bini sappalah tuuuuu...!

.



.





9 comments:

nurulhudaresad on January 3, 2011 at 12:50 PM said...

tak jam ke soping hari ahad ari tu?

Me on January 3, 2011 at 1:02 PM said...

vavavava... sgt mengiurkan dikala eden kelaparan ini...

makcikrehan on January 3, 2011 at 1:09 PM said...

Nurul, Kepong saja marr... bukan Garden ker KLCC ker Pavillion ker..

makcikrehan on January 3, 2011 at 1:09 PM said...

Kerul Rahmah, jom makan!

TopsyTurvyMum on January 3, 2011 at 1:28 PM said...

kemain prop daun bawang!

meleleh air liur aku..daging lembu ke kambing?

.::CeK LaLa::. on January 3, 2011 at 2:27 PM said...

haku tambah skrip PS: "ohh.. patut la tiba2 vini aku TERajin hari ni.. ade kulit kayu manis disebalik daging tu..."

Dush!! larikkkkkkkkk!!

makcikrehan on January 3, 2011 at 2:36 PM said...

TTM, lombu.

makcikrehan on January 3, 2011 at 2:37 PM said...

Illa, dush! dush! dush! sivaji the boss!

adha on January 3, 2011 at 3:59 PM said...

wakaka patut la rajin........... hahaha

ShareThis