Tuesday, January 4, 2011

LAIN KALI ORDER YANG BIASA-BIASA SAJA

Posted by makcik rehan KJB at 9:15 AM
Temanya bukan sekadar nasik hayam,
so haku pon test market order laksa curry neh [mee kari]
lain kali aku tobat dah nak order menu luar kebiasaan aku
baik aku berpegang teguh kepada makanan ruji lagi asasi nenek moyang aku jer





























Depa ni kena belajar tatacara serve makanan rasanya
haku order set yg consist of pai tee as entree / appetizer,
curry laksa as main dish dan manggo delight as dessert.

Tiba-tiba depa hantar coke dengan dessert dulu.
Tunggu punya tunggu, lambat sangat... aku tibai dessert dulu
lepastu baru curry laksa aku sampai...
tunggu punya tunggu, appetizer tak sampai-sampai...
so aku tibai makan curry laksa tu dulu
dah separuh mangkuk aku makan, pai tee tak jugak sampai
sampai aku terpaksa panggil waiter untuk remind pasal pai tee
barulah depa terkocoh-kocoh pi ambik appetizer haku

Inilah jadinya kalau tak hidang makanan sekaligus
kalau hantar air dulu aku pahamla kannn...
ini kejap2 hantar satu, pastu satu, pastu satu lagi...
tak ikut urutan lak tu... entree last sekali, dessert pulak mula-mula

Aku sebenaqnya tak kisah pon makan tak ikut protokol nih
janji kenyang dan sedap jer... hehehe
tapi dah kater makan kat restoran kan...
biarlah berprotokol sikit cara hidang tu

Ni kalau dapat kat Gordon Ramsey ni...mampuih ko kena maki tau!
Cewahhh... mentang-mentangla aku dok rajin bentang tiko ngadap Masterchef memalam :))

Anyway, ini masakan Chef Rehan pagi semalam
nasik sejemput belen semalam yang nak buang sayang
lalu kita goreng ala-ala bujang senang ;-)




























.

1 comments:

Me on January 4, 2011 at 11:53 AM said...

time eden lapar ekau tunjuk makanan... time ekau tunjuk makanan eden lapar... apakah sgt aur n tebing??? apakah ini simbiosis??? uwaaaaaaaa lapar gigil2

ShareThis