Tuesday, January 11, 2011

NASIK LEMAK KAK ANA BB

Posted by makcik rehan KJB at 3:35 PM















Pic googled.




Mulai 1 January 2011, nasik lemak Kak Ana naik rega.
Saiz tetap sama. Kelemakan juga tetap sama.
Errr, apsal rasa macam SX neh?

Nasik lemak telor belah empat, sebungkus singgit 20 sen (dulu singgit jer)
Nasik lemak telo sebijik, sebungkus singgit 80 sen (dulu singgit 50 sen jer)

Haritulah last beli, tu pon sebab dah terpergi stall dia baru tau harga dah naik.
Kalau awal-awal dah tau harga naik, kuwaserlah sangat nak beli-beli lagi...

Ron 97 naik harga?
Yerla tu... relevanlah sangatttt....
ko hangkut kawah nasik dari rumah ke depan block... adala beberapa tapak kot...
Mostahil angkut naik MPV kannn?

Akak Kelate block sebelah,
menten rega yang sama macm biasa.
Malah nasik lemak dia 'lebih beso' dari Kak Ana punya
ishh.. SX lagi...

Makcik Bini Polis kat gerai Majlis Daerah belakang PID ni pon,
harga menten sama... nasik lemak dia tak yah tanyala...
beso, lazat dan ada umpphh!
iskk... cukup..cukup...

Aku agak kan,
Kak Ana ni taruk Santan UHT Tanpa Kolesterol Dengan Sistem 2-Pemeringkatan kottt...
Sebab tu kos nasik lemak dia lagik mahal dari orang lain.


.






10 comments:

Zainab Amir on January 11, 2011 at 3:47 PM said...

dia pakai minyak zaitun 2 pasal la mahal..yg lain 2 pakai minyak peket je...

Hidayah on January 11, 2011 at 3:47 PM said...

agak2 akak tu baca tak blog ni?hehehe

maira on January 11, 2011 at 3:48 PM said...

hmmm... apalagik MR, cepat2 bukak bisnes nasik lemak... hehehe. kat opis aku pon makanan mahal gilos... rasanya aku kena tambah azam 2011 untuk bawak bekal pi keja..

kjb on January 11, 2011 at 4:04 PM said...

Kak Nab, betul gaktu. extra virgin olive oil gamaknya. muahahaha

Hidayah, kalo dia baca habihla aku.. tak leh lalu depan stall dia dah.. muahahaha

Maira, memang aku skang berbekal. Kalo tak, tiap2 pagi anak2 aku pow nasik lemak sebungkus tulur sebijik! fuhhh...

Madam Bling Bling on January 11, 2011 at 5:08 PM said...

kak ana BB tu mende? Blekberi ke BB cream ke.... ehem..B*e*st Besor? Cer citer..cer citer..

SYANI on January 11, 2011 at 5:14 PM said...

Tak lojik sungguh alasan sebab RON97 naik harga. Kalau cakap santan/kelapa dah mahal lojik la jugak..

Me on January 11, 2011 at 5:56 PM said...

hahahahhahahahah eden gelak besau nie MR.. sbb ekau asyik je tulis SX kan langsung cik bling2 tanya BB tue apa n siap kata B*e*st Besor ke??? HAHAHHA. cik bling2 BB = Bukit beruntung.. hahhahahah ini semua MR yg salah asyik je SX hahahha.. MR eden dah tulun jawab kan...

Hidayah on January 11, 2011 at 8:54 PM said...

tergelak baca komen MAdam Bling-bling..heheheheh
tau takut akak tu baca..pas ni kena carik jalan lain nak kuar umah le...

LyNn HaMzAh on January 12, 2011 at 8:40 AM said...

kat mana jual nie...sedap ker?

Elyn on January 13, 2011 at 1:35 PM said...

betui ko kaji cara kak ana tu masak nasik lemak ek!!

ShareThis