Tuesday, February 8, 2011

BERTEMU ORANG BAIK-BAIK (Edisi Keramat)

Posted by makcikrehan KJB at 8:23 AM
-Entry draft lagi-

Dari Setapak, kami menggigih masuk DUKE balik
pastu pandai-pandai ikut arah ke Gombak, Hulu Kelang and so on
Jalam jem sikit dekat simpang UIA tu
rasanya tu semua nak balik kampung Pantai Timur kut
sebab lepas jer area tu jalan smooth as silk!

Mata melilau cari landmark,
tetiba nampak PERNEC,
terus gigil-gigil cari exit nak buat U-turn

Bila dah pass-by GSK building,
baru teringat... dah penah datang area sini tahun lepas
masatu kawan opis PS kawin... Keramat AU something...

Terus konsentret cari Jalan Enggang Utara
memusing-musing gakla...
sampaila nampak King Faisal terpacak depan pagar!

Dah beberapa kali jumpa Sha ni... warm and friendly sama macam dulu (and sweet also!)
First time jumpak King, pon sempoi gak...rabung gak sembang :-)
Airis so sweet, so girlie, so adorable!
soft spoken sama macam mak dia... jauh beza dengan MR dan anak dara dia
becakap macam mesin gerudi nak korek simen! muahahahahha....

Sha's parents in-law pon sporting habis...
tambah-tambah pak mentua dia... sembang slang Penang sempoiii...

Sha masak bihun Singapore,
aku yang memang tak pernah malu-malu ayam mahupun malu-malu kucing...
terus tibai 2 pinggan! wakakakakaka... bini sappalah ni!

Tak cukup dengan mak, anak aku pon sama naik...
dia tibai susu Airis sebotol!
hahahaha... moralnya Rehan, lenkali silala bawak bekal susu anak ko...
anak ko tu bukan macam anak orang lain,
tak dapat susu pon buleh mengamuk ngalahkan Revolusi Mesir! :))

Kalini takder gambo aku...hehehe
saksikan gambar kanak-kanak dan tuan rumah saja :-)

Anak aku tak geti bersila weii.... terkangkang ha!
Tengok Airis duduk sopan jer kan?



























Lagi sekali aku bawak Mencah jumpa Airis,
aku kena pastikan Mencah buleh cakap omputeh
kang tak pasal jadi ayam dengan itik...
Airis speaking Londong hokayyy...
sedangkan si Mencah cakap Melayu Minang + Banjar sepah-sepah!





3 comments:

Kak Mah on February 8, 2011 at 8:38 AM said...

tabah menanti Edisi Kg. Gumut Tambahan, Kalumpang..kot ada...ehehehe..

LyNn HaMzAh on February 8, 2011 at 9:14 AM said...

wah...terror airis sebab cakap omputih...hope anak2 kita pun nanti dapat speaking london juga nanti...

makcikrehan KJB on February 8, 2011 at 10:56 AM said...

Hahahaha... tunggu kak mah tungguuu.... ekekekek

Lynn, anak sekulah omputeh kan.. mmg kompom pandai ckp omputeh. kalah makcik rehan tau. hihi

ShareThis