Monday, February 21, 2011

DEPARTURE

Posted by makcikrehan KJB at 10:14 PM
Ni aku paksa diri menaip ni...
malas tau nak menaip karangan fakta,
kalau yang versi temberang aku suka la kan

Aku tulis notes fendek-fendek jerlah ekk
sapa nak tau lanjut, sila menebeng di kaunter fesbuk durjana aku yer :))
 
Dari Airport Jakarta kami naik Bas Ekspres Primajasa ke Bandung
Primajasa ni the most reliable and efficient bas ekspres from Jakarta Airport to Bandung
3 tiket sehala harganya 225K [silalah tekan kalkulator sendiri, aku bodo Maths dan Currency Exchange]



























Sebelum bertolak, pengerusi majlis siap buat pengumuman tau
ajak sama-sama berdoa semoga perjalanan dirahmati dan selamat
*satgi ada pulak tanya aku... dlm bas tu ada pengerusi ker? pingsan!



PS menebeng kat kaunter tiket... sambil mengembangkan hidom menyedut udara Jakartaraya
 
























Kaunter dia betul-betul kat luar airport, sebelah kanan
Perjalanan makan masa 3 jam kalau tak macet,
kalau macet berejam-rejam jugak jadinya
Bas ni jalan direct takde benti mana-mana tau
so, kalo lapo.. bawaklah bekalan duniawi siap-siap untuk dikudap dlm bas
Nak kencim? Dalam bas ada jamban noks..
tapi jangan ko tanya ropa pizikal tandasnyer... aku tak masuk buat tinjauan :-p
Bas ni turunkan penumpang kat Bandung Supermall (BSM)
BSM tu memang nama shopping complex, hentian bas ni betul2 sebelah BSM

Gambar rawak dari tingkap bas,
ditangkap sambil menguap-nguap tahan mengantuk










Dari Bandung Supermall (BSM),
sila tanya-tanya sekeliling kat mana nak ambik cab Silverbird atau Bluebird
[sepanjang kat sana aku naik Bluebird jer, cab lain tak naik]

Dari BSM kami pegi Patradisa Hotel yang terletak di Jalan Wastu Kencana
Oleh sebab aku agak bunguks sebab lupa nak salin hotelni kat jalan mana,
pasrah jerla kat cab driver tu nak bawak kami ikut jalan mana
nak talipon, semua tak lepas... nombor tak activate katanya,
padehal sumer nombor dah auto roaming ...
mintak nak pinjam henpon driver cab, dan-dan tertinggal kat romah katernyerr...

Mujurlah driver ni tau jalan... kena 30K saja... kira ok la kan
oh ya, teksi ni pakai meter tau
so tak perlu bimbang pasal terlebih bajet tambang...
kalo agak-agak dah lebih bajet, ko suruh jer dia benti tepi jalan
pastu ko jalan kaki...muahahahaha...

Sampai hotel campak beg, mandi, solat jama' siap-siap
pastu bersiap sedia nak pi cari jamu kocok!
Ramai yang sakan speku aku terlebih makan jamu kocok ekk...  :))
mai sini aku kocok sorang-sorang!

Letihlah wei perah otak nak mengingat balik...
esok-esoklah sambung! wakakaka...




2 comments:

teacher bonda on February 21, 2011 at 10:45 PM said...

ngantuk kn kak lm2 dlm bus..kalo macet..lg bengang kan kak..

Me on February 22, 2011 at 8:40 AM said...

hahahahhaha... eden agak dah ekau terlebih jamu kocok... tengok 1st yg ko cari... jamu kocok ... suka la eden buli ekau.. time ekau tulis n3 nie mesti khasiat jamu kocok tue dah hilang.. tue sbb ko back to normal kalau tak berKITER2 bagai.. muahahhaha kejis kan...

ShareThis