Tuesday, February 1, 2011

FAIRY TALE

Posted by makcik rehan KJB at 8:54 AM
Hari Jumaat lepas,
dalam keta nak pi romah Maklom,
berbual-buallah haku dan Mencah sambil disaksikan oleh Imam Muda.

Mama, haritukan saya tengok party kan,
yang macam dalam tivi tu... yang macam dalam word world tu...
ader cake.... ada present... ada topeng...

Nanti birthday Aisyah kita buat party macam tu ye
Aisyah nak pakai baju kaler apa?

Aisyah nak pakai costume, warna kuning, warna biru, dan pink!
Aisyah nak jadi princess... pakai crown, pakai mahkota...

Baby pulak jadi apa?
Baby jadi Kesatria... nanti kesatria akan selamatkan saya dari raksaksa jahat...

Babah jadi apa?
Babah jadi Superhero!

Mama jadi apa?
Mmmmmm... *lama termenung*
Mama jadi... yang ader sayap tu.... yang boleh terbang tu....
Ha.... Mama jadi ikan pari!

Nyaris aku nak break emergency!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pari-pari nak oiii....!!
Bukan ikan pari...!!
Mmentang-mentang lah mak kamu lebor mengirai macam ikan pariiii...





.




12 comments:

nuraz on February 1, 2011 at 9:09 AM said...

hahahahah...aisyah, aisyah...anak dara ni dah buat acik gelak berdekah-dekah pagi2 ni...

Nadiah Sidek on February 1, 2011 at 9:09 AM said...

hahaha..! ok la tu..ada jugak perkataan pari tu :D

teacher bonda on February 1, 2011 at 9:15 AM said...

kahkahkah mencah..ko wat lawak la anak oi...

adha on February 1, 2011 at 9:17 AM said...

sentap nak oi mak kamu ni.. kamu panggil dia ikan pari.......... muahahaha

makcikrehan KJB on February 1, 2011 at 9:23 AM said...

Aku cita kat maklom dia kan, mengekek maklom gelak sambil buat gaya mengirai mcm ikan pari. sabo jelahhh...hahahah

KV on February 1, 2011 at 9:28 AM said...

hahaha...ikan pari sedap bakar sambal tau! ;P

tini on February 1, 2011 at 10:05 AM said...

lahai mencah!! ikan pari pon ikan pari la, janji ada pari.

TopsyTurvyMum on February 1, 2011 at 10:32 AM said...

ko bagi dia tgk sinetron la pulak..
ibu peri

Adrina Adi on February 1, 2011 at 11:06 AM said...

hahahahaha.. lawak lah mencah.

ibh on February 1, 2011 at 11:41 AM said...

Wakakakakkaka..nak tersedak gak aku rehan...Bijak..bijak..anak sapa la tu ya..heeee

babyluv_ayang on February 1, 2011 at 1:37 PM said...

hahhahahah......itu jek yg mampu ku katakan...hehehehe...

MadaM LaLa on February 1, 2011 at 4:17 PM said...

hahaha..cute laaaaaaa....

ShareThis