Friday, February 11, 2011

PAK YADHI

Posted by makcikrehan KJB at 12:16 PM
-Entry draft-

Lama aku dok tenung skrin,
apa ceghita lagi aku nak temberang kat belog nih?
pendapatan pasif yang aku ternak sekian lama
masih belum cukup nak bayo hatta sebulan duit si kontot
so, aku perlu terus merapu sampai cukup duit nak bayo duit keta bulan depan hihihihi...

Sempena aku pi obersi ni kan
[pooodahcit ko Rehan! pegi Indon pon nak kecoh sedonia!]
OK, aku dah kutuk diri aku siap-siap... sila jangan kutuk dah

Sambung balik yer...

Sempena aku pi obersi ni kan [gatai lagi ulang ayat yang sama, mohtep???]
Hahahaha.... memang soka cari pasal kan aku :-))

Kan aku habaq kat entry bawah nun,
aku pi Indon ni main jakun-jakun sendiri jahh...
pandai-pandai aku je book tiket untuk aku, laki aku dan adik aku
dah lepas aku book dan bayor baru aku bagitau depa suh bayo balik duhet aku :-))

So, oleh sebab aku yang memulakan angkara kan,
makanya aku jugaklah yang kena tanggung beban buat hotel reservation and so on
pada asalnya aku rilek jer tak ambik tau apa-apa
sebab aku heret sekali Tourist Guide dari melesya
aku biar dia jer yang handle semua...

Sekalinya.... passport beliau MIA pulakkk... makanya dia tak dapat ikut!
di saat-saat akhir pulak tu weiii...
gelabah babun la aku kena handle semua sendiri
dahla anak-anak aku tengah demam <---apa kena mengena? :-))

So, menggigil la aku kontek sana-sini
gagau sana-sini nak book hotel, nak book transport

Sini penuh, sana sendat...
Badan dah berpeluh, muka pulak ketat....
[yerr... saja-saja aku rhymes kan :-p]

Last-last minute,
Tourist Guide tak jadi aku tu berjaya bagi jalan
perkenalkan aku dengan Pak Yadhi pengendali Patradisa Hotel
lega sungguh-sungguhlah aku weiii....
Pak Yadhi kautimkan semua hal ehwal penginapan dan transportation

Gelabah unta tau aku tunggu Pak Yadhi reply message aku kat fesbuk
selagi dia tak reply, selagi tu aku tak pi makan [percaya dak? kah kah kah kah!]
lepas jer dia dah reply kata semua dah confirmed,
barula aku rasa lega... dan-dan tu la rasa lapaq! hahahahaha...

Tapikan,
Pak Yadhi ni sempat jugak buat lawak tak bersalah kat aku tau









Sudahlah IBU
MAKCIK lagi pulak!

Hantamlah labuuuu....


7 comments:

nurulhudaresad on February 11, 2011 at 12:20 PM said...

hahaha.....selamat pegi dan kembali kak.....pesanan saya...sediakan wang khas untuk government tax depa masa nak balik kang...=)

Adrina Adi on February 11, 2011 at 2:44 PM said...

hahahaha... BU MAKCIK, jangan dilupain ole ole untuk saya ya BU MAKCIK!!

zatie_izzati on February 11, 2011 at 5:24 PM said...

Mencah ngan imam mude x ikut ke MR?

fasal on February 11, 2011 at 7:46 PM said...

BMR: ole2 boleh di pos-in ke sini?
silerleh mborong baju GAP utk bebudak kat sana... mmg boleh lupa daratan tau..

norhasniza on February 12, 2011 at 9:51 AM said...

nak itot...

littlehumblelynn on February 12, 2011 at 2:11 PM said...

wahh..bestnya ..selamat berjalan2..makan angin!!

teacher bonda on February 12, 2011 at 5:34 PM said...

la kak...np ko x tnye aku?
aku ada agen best kt sna utk bantu ko ms terkontang kanting..
tp aku br tau sempena entri draf ko nih..
sian ko kak..samat jakun shoping!!

ShareThis