Wednesday, March 2, 2011

ANAK DARA DAH START MENDIVA

Posted by makcikrehan KJB at 2:26 PM
Ada satu pagi tu,
masa tu aku cuti self-approved sempena boikot harimau tak mengaum :))
Mencah mangkit pagi yang tak berapa nak pagi,
dengan rambut kusut-masai, mata sepet-sepet, jalan pon senget-senget,
dia mai menebeng kat aku yang tengah khusyuk hadap fesbuk durjana...

Mamaaaa....
Mana kemap Aisyah ha?

Nyaris nak tersembur air milo kaw yang tengah melalui anak tekak aku!
Ape ke mender kemap nihhhh?

Ala... yang haritu aisyah main tu...
yang kaler pink tu...
yang ader sapu-sapu macam ni (sambil buat gaya)

Fullamakkkk...
diva sungguh anak ko skangni Bang oiii...


Gambaq ehsan Google

























Anak jiran sebelah bagi bekas compact powder yang dah habis... kaler pink semestinya
itu jerla yang diusung kesana kemari dalam sling bag pink dia..
dalam beg tu ada sekali henpon besau penampau aku, botol susu dia dan remote kipas hahaha...
letak sling bag tu dalam raga beskal,
pastu menyanyi kuat-kuat sambil naik beskal tawaf keta kontot aku kat porch
kejap-kejap bukak bedak kemap dia tu... touch up bedak!

Yang aku paling lawak, bila dengar dia sebut
Mama, aisyah ader kemap..
Mama nak main kemap-kemap tak?

Muahahahaha.... kemap pon kemaplah nakkk...
janji ko tak kaco mama nak membatak mengadap fesbuk durjana sudehhh :))

Haritu Babah dia tanya,
Nanti Babah pegi work jauh... Aisyah nak Babah beli apa?

Anak diva aku jawab,
Aisyah nak listik!

Baik awak belikan yer Bang, hari-hari dia cakap nanti Babah balik belikan listik pink!



Kosakata :
kemap = mekap
listik = lipstik








.







8 comments:

Tie-Ibu wawanisolehah on March 2, 2011 at 3:33 PM said...

kemap pon kemap lah mencah janji mama ko paham

CuppyCakeMommy on March 2, 2011 at 3:44 PM said...
This comment has been removed by the author.
CuppyCakeMommy on March 2, 2011 at 3:46 PM said...

kemap?wakakak..lawak sey..

btw..ada educational toys atmy blog for your kid..jom cekidout

CuppyCakeMommy on March 2, 2011 at 3:46 PM said...
This comment has been removed by the author.
Hanis on March 2, 2011 at 4:03 PM said...

lawaknya laaa kemap tuh...igtkan pekemende laaaa....hehehe

.::CeK LaLa::. on March 2, 2011 at 5:13 PM said...

Hahah!!
Boleh kawan dgn Kakak Dina!!

teacher bonda on March 2, 2011 at 6:47 PM said...

sibbaik dia x mintak kt babah dia blikan lestik kak..hahahha

Me on March 3, 2011 at 11:20 AM said...

MR.. eden dah mcm org gila gelak sorang2 kat sini baca..... siap ada kosa kata lagi.. kalah kamus dewan.. make sure your KEMAP tersimpan rapi otherwise akn masuk dlm bag pink bersama remote kipas hahhahaha comelnyaaaaaaa ini budak...

ShareThis