Thursday, March 31, 2011

Bukan Aku Tak Bagi.... Anak Aku Yang Tanak!

Posted by makcik rehan KJB at 1:54 PM
Sapa yang rajin meratib bersamaku mesti tau isu yang tengah hot skangni kan

Isu menetek anakni memang korang jangan buat main la weii
jangan senang-senang jump into conclusion
bukan badan kita yang menanggung... mana kita tau perit jerih orang lain kan
ko salah cakap kalu, tak pasal-pasal kuar page anti ko kat fesbuk!

Masa dengan Mencah dulu aku tak berapa nak pandai benda-benda gini
memang ada banyak faktor dalaman, luaran, tepian, atasan, bawahan yang aku buleh salahkan
tapi buat apa nak menuding jari kat orang kan,
baik aku tuding diri aku sendiri... senang cita.

So, konon-konon aku nak tebus balik kegagalan zaman Mencah dulu
start dari mula bunting Asyraf, aku hari-hari tanam azam nak menetek anak selagi buleh
samalah laki aku pon, selalu cakap suruh aku try BF anak supaya poket beliau tidak bocor lagi :))
tapi malangnya barai jugak kalini pon... elok jer aku masuk keje,
Imam Muda melalak-lalak takmo BF dah
bila dah sampai satu tahap baby melalak, emaknya melolong dan bapaknya meraung
(bapak tu meraung sebab tak buleh tido wakakakaka)
aku pon pasrah dalam tangis gittew....

Ada beberapa faktor yang aku dah kenalpasti yang menjadi punca kegagalan aku
walaupon dah bermacam usaha aku buat...
again, takde sapa yang aku nak tuding... aku tetap tuding kat diri sendiri jer
aku maknya... aku taulah!

Aku sampai pi meratib kat Mieja... pi jugak meratib kat Nieja...
Pi berurut dengan Mak Yah sampai ke Dengkil nun (tak leh nak link, Mak Yah takde blog hahaha)
Makan pil itu... makan pil ini....
rebus itu... rebus ini....
beli pam itu... beli pam ini...
try pam itu... try pam ini...
talipon sana tanya... talipon sini tanya...
dah macam hantu te*tek ha... tak habih-habih tanya pasal te*tek sepanjang masa aku pantang tu
tah-tah ada kengkawan yang aku tanya tu sampai meluat kat aku...
*ko meluat ke Amy??

Ada satu tahap tu, aku perasan si Asyraf ni akan direct BF bila naik keta
so, ada satu haritu aku ikhtiar dgn laki aku pas balik keja
kami masuk keta... pusing-pusing satu taman... kot-kot anak aku nak BF
tapi nan hadonya nak menetek... dibantainya tido!

Sudahnya, dapatlah dia merasa susu ko*pek 2 bulan jer
Skangni dia dah setahun setengah dah... susu aku pon dah lama kering kontang
bila aku tanya kat dia nak nenen tak? dia geleng kepala....
abih camana kan? Redha jerlah...

Tak percaya pi tanya sendiri kat dia...


video




Muahahahahaha.... pandai anak aku belakon kan?
tu dalam tak minum susu te*tek tu...
kalo nyusu sampai darjah satu camana la dia punya pandai kan?
kah kah kah kah

Darjah satu?? tettttt.....

Dahhh... sana fesbuk cerita!



0 comments:

ShareThis