Monday, March 7, 2011

PAKAI KARAN PON VOLEYYY....

Posted by makcikrehan KJB at 11:23 AM
Dah 2 minggu romah kami kehabisan bekalan gas masak
maknanya, dah 2 minggu jugakla aku tak sarung apron hello kitty aku tu...
macam biasa.... cakap kat PS sama macam cakap dengan tong gas la kan...
tak cukup dengan sound direct,
aku siap sms kat beliau suh singgah kedai Padayappa depan romah masa on the way balik keja
balik romah buat muka tak bersalah.... tak dapat pon sms? diluar kawasan ler tu...
sabo jerla aku dengan imam tua sorang ni

Anyway, hanak-hanak yang kelaparan mana ngerti gas ader ke tak kan
yang depa tau lapo, lapo, lapo... nak telo kunen, nak telo kunen, nak telo kunen....
sapa lagi... mencah la weii... hantu telo betui minah idom kembam ni!

Makanya, disaat keputusan bekalan gas...
tibalah masanya aku menggunapakai gadget anak gajah putih yang dah lama terperuk
hehehehehe.... ini baru sikit weii.. aku ada banyak lagi anak-anak gajah tau!

Gadget diberi nama egg poacher yang berharga 2 hengget 50 sen sajork
beli di mana? Tesco jer noks... eh, kat mana-mana pon ada juai bendani aku rasa


Mari saksikan demonstrasi jalanan di dapur Makcik Rehan Gebu <--- eh,  gebu?? :))






































Senangnya idop di jaman millenium ni kan weiii...
dalam masa kurang dari 2 minit dah dapat makan poached egg
kalo mak-mak kita dulu, sampai itam-itam muka kena debu arang nak rebuih telo kan...
tima kaseh mak... saya sayam mak!

Dan berikutnya pulak adalah Nasik Gorem Rice Cooker
dah namanya pon NG rice cooker kannn... kompomlah aku memasaknya di dalam rice cooker hehehe
bubuh minyak, tumis bawang sama cili sikit, taruk kicap, sos, garam, gula, pecah telo...
pastu bubuh nasik, gaul-gaul sampai masak.... pastu makan sorang-sorang!

































Sapa suh tak ikut tok laki dan hanak-hanak pi romah nenek kan...
kunun-kunun nak lepas gian menjahit kununnn... piirah!
padanlah muka aku... makan nasik gorem tak sedap! hahahaha



.



3 comments:

Hidayah on March 7, 2011 at 12:08 PM said...

hokeh la tu..lau aku confirm rendam megi jerk hehehehe..cam menarik lak egg poacher tu kannn..kena p carik niii

Me on March 7, 2011 at 12:18 PM said...

Mr.. ekau sebut ANAK GAJAH Putih... otak eden membayangkan tikus putih yg kecik2 yg jadi bahan xperimen tue... hehehhe... satu ank gajah sudah keluar... yang lain bila lagi... tak sabar dah ank2 gajah tue tunggu giliran...

ibh on March 7, 2011 at 1:16 PM said...

Aku teruja gak nak tengok anak2 gajah ko yg duk tersimpan tu..Bila la agaknya nak kuar ya..Ekekkekee..siyes..jakun ko aku tgk egg poacher ko tu..tak tau lak kat tesco ada..heeee

ShareThis