Thursday, April 21, 2011

Facing Traffic Jam

Posted by makcikrehan KJB at 9:24 AM
Reached home much later than usual this evening.

Radio kata ada lori terbalik lepas Rawang Toll Exit heading to batu Arang. Fine.
Masa aku sampai town, jalan heading to Toll nampak clear lagi
so, rasanya boleh redah. Jem tak teruk kot...

Unfortunately, I've predicted wrongly :((
jem tak bergerak langsung!

Cilok masuk Petronas,
patah balik ikut jalan belakang area kilang Taman Pelangi
mana lagi kan... umah Nenek Onah lah aku tuju

Lepak umah Nenek Onah sampai 8.30 something
then, redah hujan nak balik Bayuville jugak-jugak
hoping that jalan dah clear la kan

Unfortunately, againnn... prediction aku out :((
hazabaijan, tak bergerak!
nak-tanak, redah jugaklah. Takkan nak patah balik lagi kan?

8.59 pm, listening to Sinar fm. Tak bergerak-gerak atas jambatan.

























Need to fuel up urgently. Sikit lagi dah nak merah!

























Make way for me pleaseeeee....

























Susu kat rumah habis langsung. The kids may have reached home by now. Susu tadok how?


























9.25 pm. still tak bergerak-gerakni...how?


























The rest of the strory kan... sila dengar rekaman audio ini
i've recorded multiple videos along the way! tapi aku upload dua ni cukuplah
abih dah jem teruk sangattt... keta aku bukan ada pasang asteruk
kalo tak buleh jugak layan sinetron Kejora Dan Bintang kan
so aku membatak la rekam sore kepit-kepit aku sendiri..
nak tunggu org intebiu aku dalam 1tube.my entah bila-kala kannn...

Hadappp!
*eh, jgn bukak speaker kuat-kuat tau...kang bingit telinga dengar aku membebel kah kah kah!







I finally reached home at 10.10 pm
PS and the kids pon ropanya lambat gak sampai rumah
biasanya depa sampai around 7.30,
tapi tadi depa sangkut nak kuar toll dan sampai rumah pukul 8.45 malam
buleh pulak budak-budak tu behave dalam keta yang tak gerak eh

Sebelumni aku pernah gak meroyan pasal jem luar biasa kat Rawangni
ni dia salah-satu contohnya Kesesakan Luar Biasa, Kiptiyah Tarik Muka

Rawang og Rawangggg... bila nak habih jem hah?





ShareThis