Thursday, April 14, 2011

Hayati Semangatnya

Posted by makcikrehan KJB at 8:29 AM
Mencah yang poyo currently reading this...

Beli ini buku kat book fair tahun lepas-lepas-lepas




Pagi-pagi sementara tunggu mak dia mekap sampai cantek cam Juliana Evans,
dia 'baca' buku resepi tu kulit-ke-kulit
pastu start oder nak kek itu, kek ini, kaler itu, kaler ini
bila aku sound, kek bantat nakkk?
terus dia melenting! hahahaha...


Cewah... gaya lipatan buku dah macam best student dah kot
























Memalam sambil dia menempek layan tibi dan aku membatak internet
dia 'baca' nobel homputeh ni pulak
eh bukan baca tau, ala-ala menyanyi soprano gittew..
kang ader sotkaba Harian Metro datang interbiu kalo tau anak aku buleh baca nubel kan...
pastu dia suruh aku ikut apa dia sebut
mampuih terbelit lidah mak ko nakkk...
nak kata bahasa turki pon bukan, bahasa urdu pon bukan
nantilah bebila angin batak bideo aku datang lagi, aku rekam ekk...

Yes, I know... sian anak aku tingin nak blaja baca ekk...
its about time for her to start schooling (a real daily school)
anak orang dah ke Marikh, Musytari dan Pluto *motip?*
anak aku baru kedek-kedek nak kenal crayon (itu pon dinding aku dah jadik mural)
bulan depan kita pi skulah ye kakak
orang yang anak berderet cam ketapi pon gigih hantar-ambik anak pi tadika
apa sangatlah aku yang baru anak dua ni kan
sementelah tadika cap hayam tu hanya sepelaung dari romah
bukan nak kena tahan taxi sambil kendong guni beras pon *motip lagi?*

Cukuplah dulu, esok aku publish entry ni
gigih tau aku menaip kol 1 pagi...
ngantuk suda bah...

*Aku baru abis meratib pasal Raja Petrol Kemredin yang membuat kemunculan khas
  sempena nak election tak lama lagi... heheheh
  Makin menarik drama swasta 1 melesya...layannnn!

0 comments:

ShareThis