Friday, May 6, 2011

Home Based Business

Posted by makcikrehan KJB at 9:32 PM
Beberapa rakan rapat kini giat mengasah bakat dalam bidang masakan
saya tabik hormat kepada mereka-mereka ini
walopun dengan anak kecik yang masih merayap,
badan penat seharian bekerja di pejabat,
di malam hari sibuk pulak mengadun, membakar, mengukus segala
tu pasallah aku kata... we are supermom kan?

Aku kalau bab bisnes masak-masakni memang serender singh la weiii
(kalo tak, takdela BM aku menggajah putih di bawah katil nun)































Abaikan model lobang idung, perhatikan apa yang ada di tangannya
4 bijik apam kukus yang kalau-makan-tak-buleh-stop!
sebenarnya ada setalam... lebih kurang 50pcs kalo tak silap
beberapa pcs dah selamat masuk perut aku masa dalam kereta lagi :))
selebihnya aku asingkan dalam beberapa bekas
sebekas aku kasik kat anak-anak jiran sebelah
sebekas kasik kat Maklom dan hanak-hanak beliau
dan sebekas lagi haku taram anak-beranak!

Bila orang dok sebut apam kukus, aku matik-matik ingat apam as in the real apam tulah kan
rupa-rupanya rasa dia macam kek yang gebu
ahh... tataula nak describe cemana... sedap tau, siap ada macam-macam fillings dalam dia
Mencah's favourite semestinya yang filling chocolate, tapi fillings yang lain-lain pon sedap!

Sapa-sapa yang dalam lokus kawalan Kajang atau Bangsar or anywhere else,
silalah order dengan Kak Mah Gali
LIKE page apam beliau di sini
Follow her twitter di sini
Bookmark blog apam beliau di sini



































Sapa-sapa dok area Utara pulak, kalau teringin nak try apam gebu gebamni
sila cuba contact Cek Lala USM... beliau pon baru berjinak-jinak mengapam hehe
Follow personal blog beliau di sini
Add beliau di Facebook di sini




























OK, tutup cerita apam
skang citer business online pulak ya
ini business Kak Lis yang dok kat Penang jugak
kedai baru set-up, barang-barang sedang slowly catch-up
buleh dah masuk pi cuci mata katanya...
Bookmark kedai Kak Lis di sini
Dan blog personal kak Lis pulak di sini

















Wish them all the best!



0 comments:

ShareThis