Tuesday, May 31, 2011

Monday Blues Di Kalangan Surirumah. Adakah Wujud?

Posted by makcikrehan KJB at 8:17 AM
Aku sahkan ianya memang wujud!

Setelah 2 hari bergilir-gilir memandikan dan mencebuk berak hanak-hanak
bila tiba hari Isnin, tetiba muka surirumah jadi kelat dan dada rasa ketat
sebab dah tak ada sapa nak take-turn...

Itu baru bab mandi dan cebuk berak,
belum bab buat susu, lap muntah, tuka pampers, buang sampah bla... bla... bla...
Ko hadapla sorang-sorang!

Pastu mulalah mengaruk Tok Laki suh balik awal, padehal jam baru pukul 4 petang,
apa kau ingat laki kau kerja Pengurus PID Rasa??
soka-soka hati suruh laki balik awal! hahaha...

Nah 2 keping gambar takde kesinambungan dengan entry.


Tenung jangan tak tenung, Abah hangpa byk duit sgt nak belikan hangpa spek sorang satu. 




































Bila sedar aku ambik gambo, dan-dan posing tonggek! Hamboooiii....
























Aktiviti gaya bebas macamnilah kesukaan depa
Pintu bior ternganga... bebas kuar-masuk bebila masa
Ada citer best kat tibi, lari desup masuk rumah hadap tibi
Rasa lapor ker dahaga, lari desup sambar botol susu
Nampak baju kakak tu basah kat belakang tu? Berpeluh sakannnn... masam!
Yang adik tu nampak kaki dia dalam gambar... pakai kasut hokayyy
Suka-suka hati nak kuar-masuk tak yah nak tanggal kasut dah
Setiap petang tugas mak depa adalah mengelap lantai yang penuh cop tapak kasut!






0 comments:

ShareThis