Friday, May 20, 2011

Penat Tapi Lega

Posted by makcikrehan KJB at 2:53 PM
Agenda mingguni 90% mencapai sasaran,
tinggal 2 benda belum setel - transport beso ke Kajang dan pos kunci PID kat Keril
aku postpone ke minggu depan jerlah agenda yang dua ni 
Transport beso nak buat apa?
Tunggulah nanti aku reveal... semua reveal skang abisla modal blog aku nanti :))

Ni aku baru balik dari Hospital Selayang, bawak mak pi follow-up check
Lega... operation dah setel for both eyes. Alhamdulillah. Both eyes progress sgt bagus.
Eksyen kemain Mak aku dengan kanta mata baruni 
sampah sebutir atas tikar bunga-bunga dah tak buleh nak camouflage macam selalu
sampai ke celah bedah mak aku buleh nampak tau!

Kejap lagi dah nak bersiap packing luggage nak balik kampung pulak
Mak dah tak menyabo nak balik kampung, jemputan kenduri banyak katanya...
sabo jerla, kenduri punya pasal... Rawang terus jadi tak best hahaha...
nak ambik derau ler tu... kang bulan 9 ni hadek aku pulak nak kawen kanns
tak buleh dah nak buat alasan rindu kat ayam sebab ayam semua dah mati kena penyakit hawar
berterus-terang je ler nak pegi kenduri kawen geng sekampung :))

Tadi masa tunggu mak aku check-up,
aku pegi membatak urut kaki reflexology kat foyer Klinik Pakar Spital Selayang
orang buta yang ngurutkan, takdela aku malu dia nampak kaki besor mak gajah aku kanns
haritu ayah aku dah pernah try sekali, kalini aku pulak nak membatak
syiok weiii!! berasa tau depa picit point-point kat tapak kaki tu
setengah jam RM20 saja. Kira OK la sekali-sekala kanns
dan aku pulak kemain ramah-tamah nyembang sambil interbiu bebudak ngurut tuh
dah macam wartawan Majalah 3 jer aku tadi... hahaha... bataknya aku :))

Aku segan nak ambik gambo depa ngurut sebab belum cukup batak ke arah itu hahaha...
tapi masseur aku tadi educated budaknya tau, STPM dapat 5P
pastu dapat tawaran sambung belajar kat UM, tapi dia decline sebab dapat course yang dia tak minat
so, he ended-up join kursus with MAB (Malaysian Asscoc. For the Blind)
dan ambik kursus urutan refleksologi yang dibiaya sepenuhnya oleh JKM

Di akhir sessi urutan, kami sempat bertukar-tukar fesbuk taww...
Ko jangan main-main noks... orang buta skang dah IT literate wei
depa pakai satu software khas yang boleh bacakan what ever written on computer's screen
Bak kata adikni tadi : Braille lecehla nak baca kak... terkedek-kedek! hehehehe...

Budak Jo ni siap berseloroh dengan aku :
Apsal akak pakai nama Makcik Rehan?
macamlah akak tua sangat ponnn....

Akak bukan tua dikkk.... cuma banyak umur jer...
Bak kata Menantu Bukit Beruntung yang sorang tu... Hati Legend katernyerr....
(Aku tetap baca belog ko Nurul, walopun belog ko tgh sepah-sepah cam romah tak siap :-p)
Eh ye ker aku tak tua? mentang-mentang Jo ni tanampak aku...
kalau dia nampak aku tadi, tah-tah dia kata aku tak sesuai nak jadi makcik sekalipon
patutnya aku jadi Nenek Rehan! kah kah kah!


Macam biasa, entry tanpa gambar adalah tidak berseri kata orang-orang celik
walopon aku berkisah pasal orang buta kanns,
aku hidangkan jugakla sekeping gambo tangkap muat buat mereka-mereka yang celik
kalau ko 'terbaca' belog akak kan Jo... ko jangan kecik hati tak dapat tengok gambo ekkk...
ko tak nyesal punya tak dapat tengok gambo ni ponn...





























Tak buta pon PS ko nih... buat-buat buta!









0 comments:

ShareThis