Wednesday, June 1, 2011

Orang Buat 30 Minit, Aku 3 Jam!

Posted by makcik rehan KJB at 8:38 AM
Sawan jarum suda mari.

Mesi jahit tepi aku walopun ada cop mohor diraja adalah sangat hampeh!
Bak kata tokey kedai Singer tu kat PS masa dia hantar suh repair
Lu beli mesin, lu dapat ini barang free meh?

Sabo jerlah aku. Nampak sangat hazabnya mesin tu kan?
Sib baik Uncle ni pandai repair, tak jadi aku nk sentap sama dia
Itu pon tak elok jugak jahitannya... kasar-kasar, berkedut...
Takat tu jerla dia buleh tulong repair kata dia...
85% jer dia bagi untuk performance mesin tu
Esok-esoklah aku menuntut ilmu dengan Neeza Jenjarum cemana nak rapatkan jahitan dia

Nahhh... ini proposal untuk bodek PS suh belikan mesin jahit Singer 4 benang rega RM1450!
Hahahaha.. ada aku kena hempuk dengan BM karang :))


































Kain yang sama macam skirt haritu
banyak benor aku beli kainni dulu, dah 2 tahun tak abih-abih
mana nak abih, sawan jarum aku datang setahun sekali jah.

Kalini aku buat tiered skirt, ikut tutorial yang aku print dari internet lamaaaaaa dulu
Dalam tuto tu kata 30-minutes-tiered-skirt,
Dapat kat aku dengan mesin tukun ni... 
3 cawan kopi, 3 kali pi jamban, 3 kali putus benang, 3 jam baru siap!





0 comments:

ShareThis