Wednesday, June 8, 2011

Pakai Tudung

Posted by makcik rehan KJB at 6:38 PM
Terbaca kat blog Bang Nara yang baru kawin tuuuuu.... (syok ke kawen? kehkehkeh...)

Catriona Ross ni aku memang suka tengok dia belakon
Dia sebut skrip tu jelas makhraj, dengung dan idgam dia...

Tahun 2006 aku pernah jumpak dia live
Dia datang umah sewa aku dengan kawan dia yang kebetulan kawan kepada housemate aku
Lawa tak payah citer arr... orang Kelate, mix Mat Saleh plak tu,
Memang gebus macam Apam Kak Mah tapi takde bintat-bintat hehehe...

Tengok video dia dalam blog Nara,
rasa macam nak share kat sini...
Harap-harap dia pon macam Wardina... lepas bertudung, tak toleh kebelakang lagi
Harap takde lagi istilah tudung mengikut situasi macam segelintir retis







Retis pon dah ramai berubah
Aku yang memang dari akil baligh bertudung, rasanya perlu jugak upgrade diri
Pelan-pelan aku kena labuhkan tudung,
Kuar kutip kain depan umah kena komited bertudung
Selamani faktor cahaya jadi penentu
Kalau hari dah gelap, aku sidai kain memalam tak sarung tudung pun
Konpiden giler sumer orang jantan di Bayuville dah tido... padehal baru kol 8 malam hahaha!
Tetiba pakcik jiran sebelah terjongol kepala tegur aku : Sidai kain Rehannn?
Terkulat-kulatla aku senyum kambing, cepat-cepat masuk umah pi ambik tudung
Dalam hati nak je jawab : Taklahhhh... goreng ikan talapia pakcikkk!
*sempat lagi tu*

Ni aku citer pasal diri aku,
Ke arah improvasi diri aku sendiri
Orang lain punya hal aku tak campur arr...
Takde cili-cili, takde pedas-pedas
Lainlah kalau kau tengah join Program Diet 50 Hari... ha takpelah makan cili banyak-banyak
makan cili buleh potong lemak katanyerr....

Eh, aku hari-hari makan cili tau,
Apsal aku masih gemok?

Tetiba lari tajuk!




0 comments:

ShareThis