Wednesday, June 29, 2011

Tulis Goal Atas Kertas

Posted by makcikrehan KJB at 10:16 AM
Memetik kata-kata para bijaksana-sini di fesbuk
(rugila sapa-sapa yang dah delete fesbuk )
*tiada kena mengena dengan bini orang atau emak orang*

Long term thinking improves short term decision making. Successful people have a clear future orientation. They think 5, 10 and 20 years out into the future. They analyze their choices and behaviors in the present to make sure that what they are doing today is consistent with the long term future that they desire ~Brian Tracy~

Rule: Future intent influences and often determines present actions.

Sebelum merancang perlu set goal dahulu. Yang set goal ini pun Brian kata kajian menunjukkan hanya 3% orang dewasa tulis goal atas kertas (ini di US lah agaknya). Mari kita jadi golongan sedikit ini, tulis goal atas kertas, rancang, kemudian 'menghidupkannya'..kita belajar sama-sama ya ~Puan Rihan Hashim~


So, dalam konteks aku sekarang... Alahhh perihal dayet-dayet nilah...
Aku pon mengutarakan soklan agak bengap kat Puan Rihan...

Saya tak tulis atas kertas Puan, tapi tulis dalam blog. Itu buleh termasuk dlm 3% tu tak? (kalau tulis atas kertas selalu misplaced) *alasan* ~Makcik Rehan~


Entryni betul-betul tadak motip la woiii
Blah dululah!




0 comments:

ShareThis