Saturday, July 16, 2011

Balik Sekolah

Posted by makcik rehan KJB at 10:20 PM
Singing happily.
Tema lagu, ubat gigi. Sebab pagitu baru beli ubat gigi baru.
Colgate kanak-kanak perisa stoberi, kaler pink, gambo Barbie.
Padahnya 2 jam sekali nak gosok gigi!










Mula-mula lagu dalam bahasa ibunda.
Lepastu dalam bahasa mak hangkat pulak, tapi sebutir haram tak paham.
Takpa, yang penting ada style bak kata Stacie AF-berapa-ntah.

Duit raya tu sebenarnya duit yang dia mintak nak beli majalah pra-sekolah
Aku bubuh duit tu dalam angpow raya - tu pasal dia kata duit raya :))

Dia memang malas tuka-tuka pencil color kalau mewarna,
Sekali dah pegang kaler merah, memang satu gambo tu dia tenyeh merah,
Nasiblah muka merah, mata pon merah :))
Janji siap! Janji mak aku tak membebel suh buat homework!

Sebijik pangai Babah dia!
(Babah lagi kena, nasiblah... blog aku kanns, takkan nak kata macam aku plak :-p)










2 comments:

alfi kasran on July 17, 2011 at 12:59 AM said...

bye kamera jumpa lagi esok.ahai comel sungguh mencah ni :D

makcik rehan KJB on July 17, 2011 at 2:22 AM said...

Apa ko pikir ko retis nak? hari2 aku nk rakam kisah ko balik skolah? Muehehehehe

ShareThis