Wednesday, July 6, 2011

Ehem. Kata Dayetttt....

Posted by makcik rehan KJB at 9:04 AM
Dayet-dayet pon, tanggungjawab sebagai ibu dan isteri mithali rafia harus dilaksanakan
Uwekkk... aku yang menulih pon nak muntah :))
Kalau laki aku baca terus cirit 2 hari 2 malam!

Semalam mood aku ada baik,
Biasalah... baru lepas sambut besday ke 21 kan,
Ala-ala gadis sunti dapat kunci kebebasan hakiki gitu

Jadinya aku pon bagi amaran awal kat PS
Bang, ai masak nih... sila kosongkan perut sekembalinya dari kantor petang ini
Kalau tak makan ai majuk 3 hari 2 malam

Sekali PS ko jawab
Abang nak dayetlah, pagi tadi timbang dah naik dari paras normal (normal la sangattt)
Semalam 84.9 kilo... lepas balik makan busat 4 July terus jadi genap 85 kilo
Ni mesti pasal ikan bawal kat Santai semalam

Eeeeiiiii.... ada jugak yang nak kena santau dengan aku ni tau
Saja jer gatai turun-naik scale baru-tak-baru aku tu 3 kali sehari
Dahla aku pon dok turun naik 18 kali sehari...
Silap-silap tak dan habih PD50H dah jahanam scale cokia aku tu

Dah alang-alang beliau itu naik 100g kanns
Meh aku tambahlan lagi kenaikan tersebut untuk hari seterusny
Makanla banyak-banyak sikit Bang oiii...
Takdela jauh benor aku nak ligan berat ko Bangggg :))





















Ikan selar kunen saiz emak-bapak.
Kalau yang saiz hanak-hanak aku malas beli.
Buat penat menyiang, lepas goreng terus kecut tinggal beso taik mata.























Kalau goreng bodo lagutu jer kompom tok laki aku tak sentuh
Nahhh... aku kasi lemak meleleh-leleh lagutu baru laju!


























Dah lama aku tak makan togeh kepala beso nih
Semalam jumpa kat Tesco, rembatlah secekak.
Eh, mahal kan spesis yang gini banding spesis biasa...
Secekak tu sampai RM2.60 sen tau.
Kalau yang spesis biasa secekak tu paling mahal pon 50 sen jer kot.
Besor kepala betul ko yer togeh!
























Jangan tanya paseipa tetiba gambo tembikai akuni gerhana lain macam
Aku pon tatau butang mana yang aku tekan kat kamera marhaen aku tu
Konon-konon ambik mode food, sekali kuar macam demam kunen laguni
Belasahhh!

Ulasan tentang tembikai plak kan... hahaha munguk eh, siap ada ulasan
Aku selamani dok ingat melon yang seedless is more expensive that normal melon
Sebab tu selama aku dok beli melon, aku gigihla pi ambik yang biasa ada biji tu
Sekali semalam baru aku perasan weh
Seedless melon is 99sen per kg, whilst normal melon RM2.79 per kg
Alangkan nak beli scale pon aku haruk usung pi cari price scanner kan,
Inikan pulak tembikai... lagi afdhal lah aku rembat yang seedless tu
(tataula apa kaitan melon dgn scale, layan jerlah wei)

Dan secara perbandingan, normal melon is sweeter that seedless melon
Peduliklah... kata dayet kan, lagi kurang manis lagi baguslah kan

OK dah panjang sangat,
Oleh itu, sekian... wassalam.









9 comments:

Kamalia on July 6, 2011 at 9:12 AM said...

terus kecur air liur aku tgok sambal ikn selar tuh..aku suka bab minyak meleleh gitu,lg cepat trsumbat jantung..huhu

makcik rehan KJB on July 6, 2011 at 9:15 AM said...

Gulp! Cepat bang pi minum teh julap!! haha

Mak Doyah on July 6, 2011 at 9:28 AM said...

meleleh air liur aku wei, sama leleh cam minyak tu jugak tengok sambal kau...kalau ada sambal cam ni, lantak pi la diet...hahahahah

mama iris on July 6, 2011 at 9:51 AM said...

minyak sambal ikan ikan tu p lomor kat belakang pakcik yg penat p memancing sampai ke pahang tu yaaa.......

*motip kita baru tau kotak komen dh dibuka??

TopsyTurvyMum on July 6, 2011 at 10:35 AM said...

Ko pos sket minyak2 sambal ikan tu kat aku..aku jerang nasik ni..sempat lagi kott!!

Kali ni aku baca sebijik2 entry ko, tak skip2..kang kantoi! Hahaha

Me on July 6, 2011 at 11:44 AM said...

kunen pun kunen la MR janji tau itu tembikai... (syabas.. gambar ada kesinambunagn dgn karangan) hahhahah

gebu's fairy tales on July 6, 2011 at 11:45 AM said...

dah 2 hari sy tgk ikan selar nih...tringin la pulakk hadoii~

makcik rehan KJB on July 6, 2011 at 12:36 PM said...

Silalah beli ikan selar dan tembikai *janji reply. boleh?*

It's my life on July 7, 2011 at 5:33 AM said...

diet benda berlauk mcm ni -- sambal ikan tu jer boleh tambah dua pinggan nasi taww!!

Kalau hang kurus aku belikan hang pemotong kain hok hang tepek ari tu.

ShareThis