Friday, July 29, 2011

Maksud awak...

Posted by makcikrehan KJB at 12:47 PM
Aku kan, takde citer best pon nak update blog tau
Tapi kan, aku nak update jugak, boleh?

Peduliklah orang baca ke tak baca kanns,
Janji aku berjaya melampiaskan napsu penulisan aku kat sini :))

Aku sebenarnya kan, sejak balik Betnam ni kan
Mood aku ada sikit hot tau
Hoiii... bukan hot nak mengawanlah!
Takde keje lain ko Tipah ekk... itu jer ko pikir :))

Kalau akuni tak glamer kan, nak jer aku lampiaskan amarah aku kat sini tau
Pasrah jerlah kau Bedahhh... baca statement masuk bakul aku tu
Makna kata di sini, kalau akuni penulis bersifat anonymous kan
Habih tau aku citer dari A sampai Z kat sini

Tapi takmolah, sebab akuni penulis bermaruah gittew
Kena selalu ingat kata konci ostat aku kabo time skolah dulu pasal orang munafiq
Bila bercakap, dia berdusta. Dan bila bergaduh... dia berlebih-lebihan
Aku share dengan sorang-dua kawan yang neutral dahla... kurangla sikit sakit hati akuni kan
Harap-harap, sehari dua lagi habislah angin baran aku ni

Kang laki aku baca entryni... ada pulak dia sibuk-sibuk tanya
Sapa yang mendustakan kau wahai bini? Bagi sini nombor talipon dia...
Biar laki kau buat perhitungan sama dia!

Cewahhh.... feeling-feeling berlakikan Hang Jebat lak aku kan
Paip pecah pon tak hambek kesah, lagi nak pergi buat kira-kira dengan anak-bini orang! Choiii...




Eh, anak aku Si Mencah skang ada tatabahasa baru tau
Aku bajet dia baru kutip dari kartun Jake Neverland Pirate kat 613 


Aisyah, ambikkan Iphone 4 mama kat atas meja kristal bertatahkan berlian tu?
(saja bagi contoh bombastic, dah nama pon entry temberang kan?)


Maksud awak yang ini ker Mama?
(Hulur henpon SE bercapuk kurun ke-17 depan lobang idung aku!)



Yerrr... yerrrr.... maksud mama tipon buruk nilah!




Ko paham ke apa yang aku sampaikan nih?
Paham?? Eh, cemana ko buleh paham?
Pasal aku sendiri pon tak paham! :))











5 comments:

ibh on July 29, 2011 at 2:43 PM said...

Akakakkakakakkaa....ko sehat ke idak ni rehan..pecah perut aku gelak tau....

e.l.i.s.s.m.i.e on July 29, 2011 at 3:52 PM said...

maksud awak tu :) macam bahasa purbakala..hikss

nadja on July 29, 2011 at 6:08 PM said...

kui kui kui.. laser pun laser la kak oi.. janji rock.. korang tak nak baca dok jejauh tak der citer pun sodap baca gak nih.. meh aku pulun sorang2.. hehehe nway selamat berpuasa kak.. harap menuju kejayaan dibulan puasa yang indah nih untuk mengurus yer..

makcikrehan KJB on July 29, 2011 at 8:35 PM said...

Aku dangdutlah nadja. Hehe. Slmt brpuasa juga :)

makcikrehan KJB on July 29, 2011 at 8:37 PM said...

Aku dangdutlah nadja. Hehe. Slmt brpuasa juga :)

ShareThis