Sunday, July 10, 2011

Mandi-manda Templer Park

Posted by makcik rehan KJB at 2:05 PM
Gambar arkib : Batu Feringgi, Penang - End of 2009



2,3 menjak ni Aisyah sangat kemaruk air
Kalau dapat peluang masuk bilik air, bukan main lama dia mengeram
Pantang lepa, dia akan punggah kain-baju lama dalam bakul bawah meja komputer
Kegemaran dia, swimming suit lama dia yang sudah sempit
(kami dah belikan swimming suit muslimah tapi sengaja disorok dari dia)

Lalu, menggediklah dia menyarung swimming suit dahulu-kala
Terburailah ketawa kami laki-bini melihat nangka bulat yang dibungkus ketat! kahkahkah!


Ko tengok perut dia noks!



































Gigih sarung semuanya sendiri sebab Mama dia tak sudi nak tolong
Ketat sangat-sangat dah.. sampai berbekas di kulit!

Kesian tengok dia kemaruk sangat nak berendam, aku pon cadangkan kat PS
Suruh beli pool plastik kat Tesco, bagi budak-budakni berendam depan rumah
Oleh sebab semalam aku tak sihat sangat, PS yang banyak layan budak-budakni
(sekalung penghargaan kepada Encik Suami mithali rafia - cewah, siap kalung-kalung :-p)
PS bawak depa balik rumah Nenek, cadangnya nak pasang pool tu kat laman umah Nenek
Sebab laman di sana lebih luas dari laman kangkang kera rumah kami ni

Lepas Isyak depa balik Bayuville,
Mencah mata merah-merah... muka penat
Rupa-rupanya depa bukan setakat berendam depan laman rumah
Abah depa bawak depa pi mandi kat Templer Park!

Aisyah sangat enjoy!
Tapi Imam Muda..... haiiiii.... menangis takut air sangat-sangat
Sampai tension Babah dibuatnya hahaha


Anak kami dah besar! Kan?





























Sepanjang di sana, PS kata sekalipon dia tak komplen panas nak bukak 'tudung' :-)



























Betul-betul enjoy nampaknya...




























Baju hijau dan belang tu cousins depa. Asyraf takat berani kat tebing aje :-p









PS kata, kejap-kejap dia tarik baju tang bahagian perut,
Agaknya dia pon rasa segan sebab perut dia asek memboroi
Tu pon ada hati nak pakai swimming suit budak umo 2 tahun! Hahahaha..



Dan ini pulak Tok Imam Kecik yang sorang tu :))

Tak abis-abis dengan bola, bola bola. Anak sappalah gamaknya ;-)





























Bagi sokongan moral kat kakak dan sepupu-sepupu dia dari tebing sungai saja :))



























 
Nak main pasir tapi takut terjun sungai. Kakak Ain ceduk pasir dalam tangan, bagi dia main. Amboihhh!




























Jatuh saham Dik!



































Tempat yang sama kami pernah pegi hujung tahun lepas. Entrynya di sini


So, weekend anda bagaimana?



4 comments:

MsAjai on July 10, 2011 at 2:34 PM said...

weken aku adalah demam & sesema di kelilingi oleh hanak2....

best nyer mencah main air....

-iLLa- on July 10, 2011 at 3:38 PM said...

eh MR...ctk r si mencah punya baju tuh..ku sukerr..mana mu beli..ngeh3..

makcik rehan KJB on July 10, 2011 at 11:35 PM said...

illa, aku beli kat rawang ni ja. kedai juai baju2 hytex. masatu sale 50-70% tak ingat plak. murahja... rasanya tak sampai 25 hinggit kot masatu. la ni kedai tu pon dah katup! hahahaha

Sitisifir10 on July 11, 2011 at 10:39 AM said...

Comelnya baju Mencah... tp kami mandi manda kat luaq jarang...kalau beli kang takut reput dalam raga (lemari tadok) je

ShareThis