Monday, July 4, 2011

Pulih Dari Kebisuan

Posted by makcik rehan KJB at 8:30 AM
Orang lain wordless hari Rabu je,
Aku sorang je tak hagak-hagak... wordless sampai seminggu!
Sudahnya, momentum mengarang temberang aku pon macam dah terbang
Terkial-kial nak rekacipta mukaddimah

Ada jutaan peminat yang emel, sms, inbox dan ym aku
Paseipa blog ko jadi bisu kak? Habih semua kotak komen, romen, pomen semua ko katup!
(Propa kena lebih, walopun sebenaqnya sorang pon tak tanya!)

Aku jawab sepatah je... PMS!
Habaq PMS, semua kecut perut tak bani tanya lebih-lebih. Haha.

Hari Jumaat lepas angin semberono aku dah reda sebenaqnya,
Dan sepatutnya blog aku dah tak bisu dah
Tapi sebab aku dah pacak banner kat atas tu Wordless Week kan,
So aku pon ambik leave la sekejap dari dunia temberang nan fana ni
Tapi.... tak abih-abih membatak upload gambaq! Haha...

Sempena berakhirnya minggu bisu blog akuni jugak,
Aku unlock balik kotak komen yang selamani aku dah welding rapat
Khas buat mereka-mereka yang dok komplen kata kotak jerit aku tu anti-klimaks,
Terpaksa   romen  komen sampai 3 round baru sampai maksud!
Ha dengan ini, silalah buat kotak komen aku tu macam nak buat entry kat blog sendiri yer
Ko karangla karyaneka ko sesedap rasa dalam tu... kalau ada masa aku baca dan balas
Kalau takdak masa, nanti aku suruh Mencah tulong bacakan kuat-kuat,
Pastu aku suruh Asyraf balaskan. Boleh?

Ok tuka topic...
Harini 4 Julai, hari kebangsaan Amareka Sarekat hangpa tau kan?
Jugak adalah besday Jeman laki Zalia
Jugak besday kawan sekolah rendah nama Mohd Ridhuan Bin Abdul Hamid
Jugak besday kawan sekolah menengah aku nama Hasniza Bt Hussin
Esok 5 Julai pulak besday kawan lagi satu nama Nor Zalwa Bt Kordi
Pastu 12 Julai besday kawan nama Azwana Bt Mad Isa pulak
Hebat lah pulak... urat marekh aku tak putus masa beranak kot
Habih semua nama penuh depa siap nama bapak aku ingat!

Ehemm... panjang pulak huraian aku pasal besday-besday kaannns
Saja la konon-konon bagi hint... ngengada... Aku tampor kang! (kata korang)
Ni aku dah bagi hint berjela-jela laguni
Harap-harap adala sapa-sapa sudi hantaq Red Velvet Cake sebijik ka
Red Velvet Cupcakes sedozen ka (seketui mana cukup!)
Ayam panggang bontot itam ka
Apam dot-dot filling coklat ka
Kit Kat staff purchase 3 guni ka
Atau paling cikai pon voucher snack plate KFC 3 keping ka...
Penat dah aku dayet semingguni wei, sampai migrain-migrain ha (cam biasa, propa mau lebih)
Sadis... trauma hari timbang punya pasai kanns,
2 hari hadap ikan selar kuning bakaq!



























Sesiapa yang tengah arrange delivery red velvet cake kat aku tu...
Jangan bimbang, harini aku dikecualikan dari dayet taww... kahkahkah!



p/s :
Timakaseh di atas doa dan ucapan korang, sangat-sangat dihargai.
Kerana diriku begitu berharga *tetiba*
Tapi, kalau ucapan-ucapan itu diiringi dengan hadiah berupa ipad atau iphone,
Laaaaaagi mak sayang tawww... muahahahaha...





6 comments:

.::CeK LaLa::. on July 4, 2011 at 12:03 PM said...

bisu kat blog takpe, jgn ko bisu kat fb.. kang sume geng mustazah solehah mencari-cari muuu!!!

TopsyTurvyMum on July 4, 2011 at 12:22 PM said...

Happy Besday Kak Rehan..
Semoga sentiasa dalam limpahan rahmatNya, Amin.

Maafkan daku tidak megerti maksud tersiratnya entrymu ini hahahaha

makcikrehan KJB on July 4, 2011 at 12:25 PM said...

Ila, Mustaza tak akan diam punya. Akan terus 'berdakwah' kakakaka

Tima kasih Dik Timah. Kim salam kat anak2 bujangmu. Dengan ucapan : Bulilah mak korang puas-puas sempena school break ni.

SYANI on July 4, 2011 at 12:34 PM said...

Amboi.. mementang birthday, dah bukak balik kotak komen ek... HEPI BIRTHDAY YANG KE 32 YE MR...

makcik rehan KJB on July 4, 2011 at 12:43 PM said...

TQ Syani. Hehehe... minggu lepas mandom, mingguni kasi chance balik (sorry aritu ko tanya apatah pasal blogger aku malas layan. Kemurungan la weiii..hahaha)

mimie1678 on July 5, 2011 at 2:43 PM said...

nak red velvet meh dtg jumpa aku kat cheras... hehehe...

ShareThis