Tuesday, July 12, 2011

Touched By These Pics

Posted by makcik rehan KJB at 4:01 PM
All pics, credit to their owner, but I'm sure they don't mind sharing.


















































And the final pic paling menyentuh...






































There were Muslims doing their prayers while seeking shelter from the heavy rain at an Indian temple.

Betullah....
Islam itu Indah,
Islam itu Mudah.



7 comments:

Me on July 12, 2011 at 4:51 PM said...

the most important is ISLAM ITU TIDAK MENYUSAHKAN!!!!!!!!!

Me on July 12, 2011 at 4:54 PM said...

SOLAT BOLEH DIMANA2 BUMI ALLAH LUAS... demi sebuah keamanan dan keadilan.. ehh pjg plak komen eden.. siap antar 2 kali lagi... hahahha

makcik rehan KJB on July 12, 2011 at 4:58 PM said...

Betul. Disebalik maki-hamun dan cercaan, ada tersirat sesuatu yg indah untuk diambil pengajaran bagi mereka-mereka yang sanggup berlapang dada dan membuka minda. Tudiaaa... penceramah bebas dah mai dahhh :))

ibh on July 12, 2011 at 10:03 PM said...

Betul la rehan..tersentuh aku...Nak solat kat mana2 ja boleh..tinggal nak buat atau tak nak ja...

transformed housewife on July 12, 2011 at 10:13 PM said...

kami dulu kalau jln2 kat NZ pun, berhenti je mana2 yg nampak bersih utk solat. tak kisah pun mat2 saleh tengok.

mama iris on July 13, 2011 at 9:40 AM said...

ada anak kwn nurul kan.....dia mmg teliti bab2 agama ni.....ada 1 masa tu dia nak balik naik komuter....
kebetulan komuter buat pasai sangkut2....perjalanan jadi lama...
waktu zuhur pon dah banyak sgt waktu tu.......
dia memang sentiasa ada wudhu'....
dia pakai jubah and furdah....pakai stokin.....so dia bentang sejadah di tengah2 train yg tgh bergerak tu......sembahyang.
orang keliling tengok siap senyum2 dia sikit x heran....

terfikir gak......kalo aku agaknya ntah lah.......yg selesa di rumah pon kengkadang hujung waktu baru ingat nak smbhyg.....

sekiaaannnn sempuuuuuuuuuuuuut....

makcik rehan KJB on July 13, 2011 at 5:31 PM said...

LIKE komen Nurul. rasa macam nk buat entry pulak. kehkehkeh

ShareThis