Monday, August 8, 2011

Asyraf dan Ramadhan

Posted by makcikrehan KJB at 8:58 AM
Ramadhan tahun lepas kami berumahtangga di spital gara-gara budakni demam panas
3 malam jugakla aku laki-bini take turn tunggu dia kat ward
Sampai aku jadi terer kuar-masuk Guthrie Highway.. hehehe

Mak suka kalo ko tido baik-baik macam ni nak. Boleh mak join?  ^___^




























Tahun ni... hari pertama puasa pon dah ada tragedi
Asyraf tersalah landing, jatuh ke lantai... kepala terhantuk ke bucu dinding
Menangis selop hokay!

Aku punya gelabah... terus peluk, gosok kepala dia
Pastu aku rasa tangan aku basah... aku tengok tapak tangan aku berdarah
Terus rasa macam jantung aku berhenti berdegup!

Macam orang gila aku berlari capai talipon nak call Tok Laki
Haritu PS bawak Mencah pegi berbuka umah Nenek Onah
Aku malas nak ikut sebab aku serik Asyraf asyik memerap ajak balik bila tengok hari dah gelap
So, aku bagi chance lah Tok Laki bukak posa dgn aman kat umah mak dia
*lagipon haritu aku tak posa... hehehe

Aku call sekali... tak angkat. Aku syak Tok Laki dah pi mesjid... taraweh
Aku call kali kedua, SIL aku angkat
Haru-biru aku susun ayat nak bitau kepala anak aku berdarah kau!

Aku dokong Asyraf, lari masuk bilik cari minyak gamat
Aku main renjis jer kat luka... aku dah lemah lutut dah masa tu
Takut tengok darah weiii
Aku sarung tudung, capai botol susu, sauk buku klinik, ambik kunci keta
Terus start keta pegi klinik 24 jam kat Rawang
Asyraf masani dah benti nangis dah... masuk keta kan, suka la dia

Sampai klinik, terus tak isi borang bagai... aku cakap nak masuk jumpa doc terus
Bila nurse tu dengar kata anak aku jatuh, kepala berdarah..
terus dia suruh aku masuk bilik doc. Konon-konon emergency lah :-p
masa doc kelebek kepala, Asyraf bantai melalak...
bukan sebab sakit kot... tapi sebab takut!
Anak aku yang sorangni kan manja 200% bak kata Atuk Asan :))

Doc kata luka dia minor saja, tak terbukak pon
So, tak perlu jahit, x-ray ke apa
Just monitor 24 jam tengok kalau ada demam atau muntah
Legaaaaa aku!

Nak menebus rasa bersalah, seminggu lepas aku tak hantar dia pi umah Maklom
berkepit jerla dengan aku pagi-petang-siang-malam,
bagus pulak nampak kelaku dia skang
dah takde melalak melampau-lampau mcm dulu
Hijrah Ramadhan gamaknya... hihihi....

Alhamdulillah Asyraf tak apa-apa
Luka kat kepala tu pon dah kering
Penerokaan dia pon dah berlangsung seperti sediakala :))

Bang dulu awak buas cam anak kita ni ek?
Taklahhhh... Abang dulu lagi ganas!

Incik Samsul Yusop, saya ada calon Abang Long untuk KL Gangstrer II
Sila kontek saya untuk bincang harga...






2 comments:

Sidratul Muntaha on August 8, 2011 at 9:46 AM said...

anak aok semedang la sama la dgn anka2 koi.
tak langgor dinding..tak langar itu ini..
tak sah.
anak aok luka kat dahi.
anak koi luka kat mulut belaka..kat hidung..
berdarah2 bagai..
begkak bengkil la

makcik rehan KJB on August 8, 2011 at 1:18 PM said...

tok laki rilex jer anak dia benjol-benjolan. kita yg mak-mak ni bagai nk gugur jantung kan!

ShareThis