Wednesday, September 14, 2011

Santap. Bukan sentap.

Posted by makcik rehan KJB at 11:59 AM
Kesian aku tengok orang dok kuar-masuk-kuar-masuk blog bacin ni tunggu entry baru
Wahhh... pandai fefeeling dah aku ekk? wakakakaka...

Selamani aku tak kesah pon ada org baca blog aku ke tidak
sebab aku sendiri baca 18 kali sehari pon dah okay hehe...
Tapi mingguni memang aku harap ramai-ramai orang pakat singgah sini
sebab aku nak suruh orang log-in Maybank2u lepas baca entry Raudhatus Sakinah kat bawah
Silalah derma kawan-kawan.... derma kat orang-orang yang matlamat dia nak mencegah maksiat,
InsyaAllah dapat pahala besor dari Allah :-)

Aku rasa terpanggil nak promote tentang kewujudan RS ni lepas aku tengok MHI 2 hari lepas
Terkesima bila dengar cerita dari pengasas RS, Puan Rosmawati Zainal (Kak Ros)
Saban hari Kak Ros terima beratus panggilan telefon dari ibu-bapa yang nak HANTAR anak ke RS
Bila Kak Ros tanya, apa masalah anak Tuan/ Puan?
Dengan selamba, ada ibu-bapa yang berkata...

"Masalah BIASA Puan... BIASAlah budak-budak remaja kita skang ni"
"Masalah BIASA apa tu Tuan/ Puan?"
"Anak perempuan saya mengandung anak zina..."

Masa aku dengar statement ni, lagi laju ayaq mata aku berderai tau
Yerrr.. aku memang emo tak kena tempat
Tengok drama raya pon aku buleh nangis tersengguk-sengguk,
inikan pulak dengar statement camni... berdiri bulu roma ahkak dik!

Bak kata Wardina masa tu,
sedih bila bayangkan anak-anak gadis seawal umur 12 tahun dah terjebak dengan zina
bayangkan kalau budak-budak tu anak kita... tak pon sedara-mara kita...
Nauzubillah.

Aku ada anak pompuan. Korang pon ada kan?
Berdoa la banyak-banyak agar keturunan kita semua terpelihara dari dosa-dosa besar macamni.

Okay, berbalik kepada tajuk entry hehehe... jauhnya aku lari eh.
Berikit adalah santapan bukak posa semalam.
Santap ya, bukan sentap. Beza tu. Hahaha.






























Hambekkk... sepokok daun sup aku pacak tengah-tengah ruang! hahaha
manalah aku geti nak hias-hias makanan ni weii... bantai jelah!





























Yangni untuk kanak-kanak tak tahan pedas. Mee sup.




OK, cukup dulu.
Nak siap-siap untuk keluar berpeleseran bersama kelorga,
sempena PS mendapat MC 2 hari - muka naik gatal-gatal alergik lepas makan sambal belacan aku

Baru sekali makan smabal belacan ai dah naik bengkak eh Bang,
selalutu dok tibai sambal belacan Restoran Rosnah Batu 16 kebal jer badan?












4 comments:

Me on September 14, 2011 at 12:08 PM said...

hehehe senang la ekau lepas nie MR... agak2 nak ajak PS merewang je.. ekau buatkan dia sambal belacan.. langsung MC PS hhahahhaha...

SYANI on September 14, 2011 at 12:56 PM said...

hiasan tu yang buat nampak sedap tu...

littlehumblelynn on September 14, 2011 at 1:07 PM said...

MR

ko dah bagi aku idea nak masak malam ni utk 2 budak sakit kat rumah tuh..mee sup..

apapun tq for sharing info pasal RS..ada aku baca dlm wall ko hr tuh..

Nadiah Sidek on September 14, 2011 at 8:49 PM said...

gambar nasi lemak mana? :D

ShareThis