Thursday, November 17, 2011

Kids

Posted by makcik rehan KJB at 12:18 PM
Pagi tadi buat roti sorai (org utara sebut roti jala tu roti sorai)
Anak suka, ibu percaya. Abah ko tak suka sudah!
Kuah doyan belum buat, tengah tunggu doyan aku defrost
The kids makan roti sorai ni gitu ajer, buatla kuah apa pun.. depa tetap nak makan kosong je
































Aisyah dengan rambut baru. Selasa tadi bawak pi potong kat Bukit Beruntung.
Jenuh nyonya tu pujuk nak potong, dia takmau bagi.
Muka mencebik nak nangis macam Fasha Sandha dalam Cinta Elysa hahaha... poyo!
Dia kata saya nak simpan rambut panjang macam Rapunzel dan Kakak Farah
Last-last dapat trim fringe sikit, dan buang ekor-ekor yang mengkerekot kat tepi telinga je
Itupun kena 6 hengget, len kali biar Mama potong sendiri pakai acuan tempurung kelapa
Babah dia kutuk, awat buruk sangat potong rambut anak lagutu? Grrrrr!




























Saja nak highlight... seluar tu Mak dia jahit, sarum bantal tu pon Mak dia jahit.
Emak kau mampoo? Eh, tetiba... :))
Dan jangan lupa mural kat dinding tu... itu pon handmade jugak!



Dan ini Imam Muda Asyraf. Botol kedua untuk sessi pagi.
Budakni, penakut yang hamat kalau tengok katun Timmy Time kat tibi
Aku tataula apa yang dia takut sangat.
Nak tengok, tapi melekap peluk leher orang time katun ni
Mainan feveret dia skang adalah tapawe aku kat dapo
dia hangkut semua ke depan, susun tinggi-tinggi... pastu sepak macam bola
kalau aku lepa, dia pijak-pijak sambil imbang badan, konon-konon tengah main ski!



























Again, nak eksyen lagi... both sarum bantal biru dan bunga tu Mak dia jahit tau.
Emak kau mampoo? Hahahaha... jakun!



And lastly, surat chenta dapat dari Mu'allimah semalam...






































Aku laki-bini tak pernah ada experience mender-mender laguni. Orang kampung la katakannn...
zaman kami skolah, report card bawak balik bagi mak sain, esok bagi balik je kat cikgu
zaman skang ada sessi parent-meet-teacher (or vice versa)
we dunno what to expect and how to react...

Aku voice out kat PS,
RM50 for a toddler's convo dah macam zaman kita convo kat uni dulu
we paid 50 bucks for jubah, gambar, naik pentas dan salam dengan canselor, at the age of 20 something
tapi anak kita umo 4 tahun dah experience benda-benda cenggini :))

PS kata bayar jerlah...
kang nanti anak kita tak serupa anak orang, sian dia... (typical parent's attitude)
betul gak kan... dahla anak kita dapat 6A kannns... kah kah kah!
(semalam Aisyah brought back another 2 papers, both dapat A lagi haha...)

Convo anak korang pon kena bayar camni eh?
Cool eh tadika jaman skang :-)




4 comments:

ibh on November 17, 2011 at 1:17 PM said...

Kah!..kah!..aku kan rehan..kalo masuk sini, kompem ilang stress aku. Gaya penulisan ko tu klako tau...Tapi tabik tau..mood menjarum ko tu mendatangkan hasil...Haku?..Naaaa..kelaut ja manjang....

ida on November 17, 2011 at 4:19 PM said...

tabik spring pada makcik rehan ni..boleh la jugak buat segala sarung bantal n seluar tu.

btw..tengok muallimah, tak tahan , teringat kisah mak limah hahahaha

joyahsport on November 17, 2011 at 7:21 PM said...

ahahaha...mural cantik..ahaha..

littlehumblelynn on November 18, 2011 at 12:48 PM said...

Rehan,

pls keep blogging
ko mmg penghilan stress,duka lara aku
tiap kali aku godek blog ko sure aku senyum sorang2 :-P

Ank aku ada convo gk esok,duit konvo dah bayar awal2, masa nk daftar dulu.rm50 gak.

ShareThis