Friday, December 2, 2011

Quilt (belum buat, baru berangan)

Posted by makcik rehan KJB at 9:44 AM
Minggu depan insyaAllah aku join kelas asas quilt dan patchwork kat Kolej Komuniti Klang
Tah rasanya ada kosong lagi 5 tempat, kalau sapa minat try la email ke kreatifbunch@gmail.com
Yuran kelas RM20 saja (kena bayar upon registration).
Yuran bahan dan tools maybe dalam RM30-RM60 (will be collected during the class)
Kelas berlangsung selama 2 hari - 10 dan 11 December 2011.

Nak tanya macam-macam jangan tanya sama aku,
tanyalah sama emel di atas tadi.
Kalau tanya aku quilt dan patchwork tu apa, aku jawab tahap ilmu KHB aku jela...
Patchwork dan quilt adalah cantum-cantum kain perca, isi kekabu... buat selimut tebai!
















































Semua gambar Google

Macam biasa, sebelum memulakan kelas, wajiblah aku buat sessi imejin (berangan) dulu
Oh kalau belum tahu, akuni memang kuat daya imaginasi tau
Semua benda aku mampu imejin... jeng jeng jenggg! :))

Aku dah imejin dah remnants FD haritu transform jadi gebor nan cantek, kusyen nan empuk...
Koleksi kain cotton morahan aku tu jadi baby quilt yang comey...
Seluruh romahtangga aku diwarnai dengan kecerian patchwork yang compang compeng...
Dannnn.... yang paling tak tahannn....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Aku bizi berteleku hadap mesin jahit sebab tempahan quilt datang dari seluruh pelosok doniya!

Wallaweyyy... karapulleyyy... kahkahkah!






3 comments:

littlehumblelynn on December 2, 2011 at 11:05 AM said...

Quilt?

wah..menarik tuh..aku selalu giler beli quilt set kat IKEA- kalo x de sales rega mahal jugak

bagus2!!

menjahit ni mmg leh wat duit kalo betul2 gayanya..smg berjaya ok

xper berangan..x kena bayar pun!!

Me on December 2, 2011 at 11:27 AM said...

eden nak tempah kat ekau quilt untuk sarung toaster.... hehehehhe idea tue... eden geli weyy kalau toaster terdedadh gitu je.. mcm2 eden syak ada dlmnya....

Alin Marlini on December 2, 2011 at 12:01 PM said...

Makcik..kelas tuk jahitan jek ke ada? masak2 ada tak?

ShareThis