Saturday, December 10, 2011

Watch and learn!

Posted by makcik rehan KJB at 1:09 AM
Tadak sapa paksa, tadak sapa pujuk, kemahuan atau kehendak... silakan decide!

Macam orang buat gores dan menang kan... aku tak suka, aku benci dan aku meluat
tapi aku tak pernah saja-saja pi meracau kondem depa depan-depan
daripada aku berkata-kata yang menyakitkan tali perut orang,
baik aku dok sengap diam-diam...
Bak kata Aisyah - Mama, awak lihat dan belajar! (watch and learn)
lantak pi depa nak buat apa... aku jaga jangan bagi mak aku terpedaya sudah
(maklomla, mak aku bukan buleh orang jek-jek sikit... terus pi cucuk duit)

Sama jugak bila aku dengar orang bagi alasan maha bodoh pasal agama
takdelah aku nak perasan pandai pi counter attack kondem itu ini
orang kalau dah perasan dia betul dan dia yang paling pandai
kau bukak kitab tafsir, tazkirah dia dia 8 hari 8 malam pon silap-silap tak jalan
aku diam saja - watch and learn dan berdoa semoga keturunan aku tak jahil macam dia
dan semoga Allah berikan hidayah kat dia

Kita ni kan, kalau taktau hujung pangkal,
tak payah berkias-kias, berkonon-konon, berkalau-kalau...
Sangat hamlau bunyinya tau!

THIS might be silly to you, but might be crucial to some others
And THAT might be your preference, but might be bullshit to some others!

Ikut hati panjang lagi aku nak maki,
tapi satgi laki aku baca kang aku pulak kena seligi,
akuni kalau memaki, habih atas bawah depan belakang aku caruts
karang tak pasal-pasal sponsorship vacation aku kena tarik
terpaksa pulak aku korek duit yang berkepuk dalam bank-bank-bank-bank yang lain
maklomlaaaa.... duit aku dalam bank ghimau kan tinggai 70 hengget jerrrr...

Fuhhh!
-sambung main angry birds-







2 comments:

littlehumblelynn on December 10, 2011 at 10:54 AM said...

GOOD ENTRY di pagi sabtu

setuju!!

susah nak cakap dgn org yang rasa dia pandai belaka..

gebu's fairy tales on December 11, 2011 at 12:02 PM said...

kenapa u merebel kak?

ShareThis