Friday, January 6, 2012

Bergembiralah kamu. All is well.

Posted by makcik rehan KJB at 7:00 AM
Assalamualaikum WBT

1st day tadika tak thrill sangat pasai sekolah yang sama dari last year
cuma bezanya, last year dia join KAFA je kat sini
sekarang dia join tadika pagi, pastu petang lak pegi lagi sekali untuk KAFA
so semalam takde drama swasta mahupon cerekarama :)) 

ALL IS WELL bak kata Aamir Khan (^__^)

Sampai je, terus terpa masuk. Lempor beg.
Ambik port satu group dengan best buddy dia. Haza Syamila nama budak tu.
Sweet girl with sweet name and of course sweet attitude.
Tapi Haza Syamila tua setahun dari dia.
She's doing well. Cuma aku pesan kat mustaza dia... tengok-tengokkan dia punya batuk.
Lately batuk dia makin menjadi. Jangan bagi melompat sangat, keturunan akuni kuat muntah :))
Kang dia muntah kat skolah, korang jugak yang stress. Haha.

Asyraf pon sebok mengkinja bila nampak menan.
Padehal mandi pon belum. Mata puya sepet. Mujur takde taik mata berselepet.
Suka pulak ko kat sini ye Dik, taska yang aritu kemain ko pangkah.
Lalu depan taska pon ko dah start berkeriyau sambil paut-paut orang. Protes tanak pegi.
Kat sini siap tanak balik pulak. Mama sign up kamu sekali kang nak?
Buleh Mama tido sampai kol 12 tengahari. Wakakaka.



























Senang kejut dia pagi tadi. Tengah semangat kot. Harap-harap berterusan sampai ujung tahun.
Siap pakai baju, aku suh makan dulu. Tang ni aku nyaris naik hantu.
Mata tu takmau lari dari tibi. Dokla hadap katun. Grrrrr!
Last-last makan 2 suap saja. Tak lalu sama kot. Pagi sangat nak sarapan kan.
Aku suruh minum milo saja. Dan bekalkan ayaq milo dalam botol air dia.



























All ready. Tapi tengoklah mata tu. Asek nak hadap katunnnn jugak!
Kejut Asyraf, tuka diaper, start keta, off to Tadika Smart Soleh.
Selang 2 lorong jer dari rumah, tu pon gigih naik keta.
Kuwaser aku nak berkejaran pepagi buta dengan kanak-kanakni :))




























Haza Syamila is the one looking at the camera. Badan kecik sikit dari Aisyah.
Adik pompuan dia pon masuk kindy jugak. Comel je aku tengok sisters 2 badik satu skolah.





























The girl next to her sebaya Haza Syamila. 6 years. Bila aku tanya, awak umur berapa?
Dia tunjuk ibu jari jer kat aku. Memula aku pelik, takkan satu tahun.
Rupanya itu maksudnya 6. As though kita tunjuk 5 jari plus ibu jari dari tangan sebelah.
Masa tu sebelah tangan dia kan pegang toys. So dia just tunjuk ibu jari je. Smart girl.



























Asyraf can't get enough of his Kakak.
Memang sejak aku tak keja dan tak hantar depa kat Maklom (plus cuti sekolah lama)
Bonding depa dua orang ni sangat erat. He follows whatever Kakak did.
Kalau kakak tengah nap petang dan dia tak tido, macam ayam berak kapur dia mati kutu.
Gaduh tetap gaduh. But Kakak has to be there for him.
Kalau takde Kakak, sapa lagi dia nak buli kan?




























Didn't get chance to mingle with other parents and their kids
Asyraf busuk, malu aku nak lepak lama-lama. Haha.
But as you can see in this pic, buleh dikatakan girls lebih dominan kat sini kan?
3-4 kerat boys compared to almost 10 girls (if i'm not mistaken)

Budak tak ramai pon, maybe less than 15 per class (categorized by their age)
Taman Bayu ni kecik je. Rumah berapa lorong je kan. So budak pon takde la ramai mana.
Ada yang pegi tadika lain pon ada. Kat BCH melambak choice.
Tak kisahla tadika tak glamer pon. At least bagus jugak student tak ramai.
Teacher boleh bagi personal touch kat budak lebih sikit kan?
*ayat sedapkan hati* :))

All the best in your new field, Kakak.
Behave, respect teachers and be fair with friends.
Take it easy, enjoy your childhood!



2 comments:

littlehumblelynn on January 6, 2012 at 8:18 AM said...

Sure aisyah happy pg sek blk.ank aku lmbt warm up,susah btl nk mingle around dgn bdk2 lain.huhuhu

Me on January 6, 2012 at 8:37 AM said...

eden pun prefer juga kalau student tak ramai nie.. fokus teacher kat kanak2 lebih sikit.. sikit students tak bermakna tak bagus... ;)

bab TV tue hahahaha... mmg akan mcm tue... ekau nak tau eden buat apa??? eden cabut kad astro... so laju je ank eden bersiap bagai muahahaha.. TV nie mmg menghilangkan fokus hanak2

ShareThis