Wednesday, January 18, 2012

DDMR : Langkah demi langkah

Posted by makcik rehan KJB at 8:34 AM
Assalamualaikum WBT

Semalam dah bagi link, buleh je caras terus resepi dari blog Cik Sibuk
tapi ada gak yang gataiii merenyam lagi mau mintak resepi #TDTMKA
memandangkan semalam aku buat lagi sekali fetucinne salmon ni
lalu aku pon merajinkan diri mensenap gambar proses pembikinan

Jangan kompelin apesal gambo kejap kunen, kejap putih
buat pengetahuan, dapo aku tak ada lampu ploresen pon
aku tataula butang mana aku tenyeh kat kamera
asal ambik gambo tanpa flash, dia terus jadik kunen
Gasaklah!
































Garam jangan lupa taruk,
lada hitam, lada putih, lada benggala apa jadah suma kalau nak bubuh dipersilakan
Masa masak krim/susu tu api jangan besar,
agak-agak dah menggelegak terus je tuang fetucinne yang dah rebus tadi

Banyak penderhakaan resepi telah berlaku
Antaranya aku takde krim, aku tukar dgn susu cair
parmesan aku tukar dengan cheddar
sun dried tomatoes aku lagilah tak pernah ada (beli pon tak pernah) - aku pakai tomato hidup
mixed herbs pon aku pandai-pandai taruk,
saja nak feeling Italiano lebih sikit :))

TQ again Cik Sibuk,
aku anak beranak dok pulun makan sampai buncit :))
Aisyah sampai muntah malam tadi,
bukan salah resepi... salah genetik aku ni ha
aku adalah alah dengan gandum... makan roti/ pasta terlebih sikit kompom kembung!

Sembang banyak tak guna,
kau, kau, kau... bila lagi nak cuba?



2 comments:

InaAchik on January 18, 2012 at 10:49 AM said...

seb baik x suka salmon... kalo x, confirm meroyan tgk gambar makanan pepagi neh...

makcik rehan KJB on January 18, 2012 at 12:00 PM said...

Hehehehe....

ShareThis