Friday, February 24, 2012

Kepalaku dihempuk

Posted by makcikrehan KJB at 8:50 AM
Assalamualaikum WBT


Kejadian adalah last week
aku golek-golek atas katil di pagi Sabtu
PS gatai pi opis, ada keja nak kena setel (konon)
berbulu la aku tersadai kat rumah di hari minggu kan...
aku bukan buleh, weekdays aku dah penat jadi bibik, jadi supir
weekend aku mesti mau kuar kandang... kalau tak dapat mula la aku moody sampai petang!

Asrap bukan buleh tengok aku golek-golek, satgi dia mai cungkil mata aku tak bagi tido
Bilik usahasawan akuni memang dah macam kapal meletup, masyaAllah punya bersepah
Jadinya aku malas layan depa main kat hall, satgi kat sana pon berkecah jugak
aku bagi depa layan youtube kat tablet masuk air
streamyx kat umah ni pulak kuasa sendu ngalahkan siput sedut
so, kau tengok video kat youtube memang tak pernah smooth punyalah kan

Kakak dia dah paham, kalau video asek sangkut-sangkut memang dia takde bising-bising
baik dia pi layan colouring tak pon dia layan games angry birds
ini masalah antarabangsanya si budak kecik tak reti sakap nilah
dahla dia sakap aku tak paham, aku sakap pon dia buat-buat tak paham. Grrrrr....

Youtube asek lagging dan lagging.... Asrap yanng mewarisi 90% gen baran aku apa lagi...
naik berangla... kejap-kejap dia melalak bila video sangkut-sangkut
sekali dua kali aku layankanla... refresh tak pon tuko video lain
tapi bila dah banyak kali sangat aku pon fedap weiii,
kau sakap pon dia bukan paham, nakkk jugak melalak kan
last-last aku buat tak layan... aku pejam mata... konon-konon tido

Tiba-tiba gedebuk!
Budak Asrap tujal kepala aku dengan bucu tablet kau
sekuat-kuat hati lak tu di hempuknya!
melantun aku bangun terus terduduk, punya sakit aku cakap kau
sepantas kilat pelempang puteri banjar melayang cari mangsa
mujur kena sipi-sipi saja kat dia, kalau kena tepattttt... kompom berbirat!

Berdengung kepala aku tau takkkk... tu yang sampai naik penampor refleks tu
Eeeiiii.... mujurla anak sendiri, kalau anak orang memang dah kena lepuk
Terus aku bangun tak jadi tido, bukak laptop... hadap pesbuk
saja aku buat tak peduli kat dia... lantakkan je dia layan rengek kat belakang
5 minit kemudian, aku toleh belakang... tengok budak angry birds ni dah barai























Wahailah anak... len kali kalau nak tido, tido jelah
tak payah la nak menderam-deram sampai mak kau naik sawan eh

Yer, akuni tak penyabor orangnya...
tu pasal dalam pala hotak akuni dok pikir nak masukkan anak kat skolah jer
bila rumah menserabut dan kanak-kanak pulak merenyut...
siaplah, dan-dan kepala aku mendenyut!







2 comments:

littlehumblelynn on February 24, 2012 at 11:21 AM said...

Rehan

xperlah rehan..itu namanya anak ko bijak..dia x suka internet slow..paksa mama tukar unifi yek

anak aku kalo main tab lambat..punyalah terror dia bgtau aku..

"lambat loading mama"

sila takjub..umur x smp 3 tahun leh sebut loading ko..

means budak2 ni membesar lebih advance dr kita..

sila berTABAH my long via maya fren..hahahaha

makcikrehan KJB on February 24, 2012 at 1:01 PM said...

Ya Allah... aku ni tak tahan dugaan sikit pon. jahatla akuni lyn. ko doakan aku baik2 selalu tau lyn. kang ader aku pobia tambah anak weii huhu

ShareThis