Thursday, February 16, 2012

Lost count

Posted by makcik rehan KJB at 10:15 AM
Assalamualaikum WBT

Ingat nak buat Wordless Wednesday.
Mujur aku cek dulu date kat laptop ni tadi.
Kalau tidak, makan kejian serata ceruk Ostolia sampai ke Sepang la aku :p
So, tak jadi buat WW. Silalah membaca aku meleter di pagi hari.

Serious, harini dah Khamis?
Aku ingat baru hari Rabu tahu!
Lihatlah dunia, inilah bukti betapa sibuknya hidop seorang soriromah Malaya!























Habuan Makcik Dobi petang semalam.
Lantas tidak memasak dinner - Mak kau dapat rejeki terlipat
Mari pegi beli Nasik Lemak Che Mah Country Homes!


























Last night we (aku, Mencah dan Babah dia) had an argument over this thing!
Mencah nak buat homework, lepas tu asek datang kat aku berkali-kali,

"Mama, tolong sharpen kaler ni"

Sekali OK lagi. Pas 5 saat datang lagi bawak kaler lain plak.
2 minit kendian datang lagi. 3 minit kendian bawak lagi 2,3 batang.

Eh, Mama ko ni nak bungkus barang dagangan ni.
Hilangla momentum aku kejap-kejap kena benti asah pensel kaler dia.
Sharpener dah bapa ploh kali beli asek hilang.
Last-last aku bagi pisau kat dia...

"Ask Babah to sharpen for you. Mama bizi"

Pastu aku dengar Babah dia ngomel-ngomel kat dia.
Komplen tulisan dia comot. Kaler buku asek terkeluar-terkeluar.
Pastu aku dengar Babah dia pi dapo, menggigih asah kaler secekak.

"Wei mak hang, sharpener takde ke?" - Beliau mensound aku.

"Dah lapan ploh kali beli. Sorok dalam laci kat dapo pon hilang" - Aku mana buleh mengkalah :))

Malam tadi balik keja PS kau beli mesin sharpener di atas.
Siap beli pensel kaler baru. Yang aku beli 3 kotak 5 hengget tu rapuh sangat mata dia.
Asek patah. Dahla Si Mencah ni kalau tenyeh kaler kat buku sampai buleh tembus 2 mukasurat buku.
Kau bayangkan kuat tak kuat dia menenyeh. Mana la pensel tak patah semedang.

Pasang lekap terus sharpener ni kat kabinet dapo.
Dengan harapan tidak akan kehilangan lagi.

"Kakak jangan bukak tau. Jangan sharpen sendiri. Suruh Mama buatkan" - pesan beliau kat Mencah.

Eh, aku pulak kena.
Tambah satu lagi tugas, Makcik Sharpener :p

























Last sekali. Ini Zafaaran.
Kawan aku suggest, katanya bagus untuk orang sawan resdung tahap langit ke sembilan macam aku.
Aku gugel merata, semua mahai... ada yang juai sampai seratus lebih.
Sekali tu kawan aku Liza post bendani kat wall FB.
Mak dia beli kat Mekah, bawak balik banyak stok.
Aku pon beli sekotak. Murah banyak Liza jual.
Aku tak buleh bagi feedback lagi, baru makan sekali malam tadi.
Ikhtiar... mana tau resdong hilang, badan pun langsing?

Agagagagaga.... pangggg!








3 comments:

Munnafendy on February 16, 2012 at 10:29 AM said...

ehhh berminat pulak kat ubat resdung tu...resung kuat jugak nih..

tp knp gmbr wheelchair?

makcik rehan KJB on February 16, 2012 at 10:36 AM said...

fuhhh... bomoh tersohor. muna fendy..hihihi. tataula kenapa cap kusi roda. agaknya khasiat dia baguih sgt smpai leh sembuhkn org lumpuh kot. hhahahaahh... merapu jah aku :))

littlehumblelynn on February 16, 2012 at 1:58 PM said...

Rehan,

kalo si ain meratib mtk sharpen gaya mencah mahu aku jd dinosaur gak.sbb tu papa dia kena melayan.

Motip-mama sabar sikit kurang.hehehe

ShareThis