Tuesday, February 7, 2012

Origami

Posted by makcikrehan KJB at 1:26 PM
Assalamualaikum WBT

Aisyah is sooo into art and craft.
Just like me. I'm not good in Maths!

*risau*


Hari ape ntah, with my help, she made sampans for herself and Adik,
which in the end sampan tu jadi topi lanun. Pastu dia verangan jadi crew Jake Neverland Pirates.
"Saya jadi Izzy, Baby jadi Cubby dan.... Mama jadi Captain Hook! "
Sabo jer aku :))


























Yo Ho! Let's go!!



Then she decorated both hats with colourful hearts, swirls, stars etc.
Notice their names on the corner? Hurup S dia masih mengkerekot macam nombor 3 terbalik :))
Need more practice.
























Lepas ajar dia lukis bintam tu baru perasan yang tu simbol Zion kan?
Thought that it was the easiest way to draw a star.
Len kali kena ajar lukis star yang biasa tulah kan. Susah sikit pon takpa.
Practice selalu, lama-lama jadi pandai ler kan.





This is me. Versi orang not-so-lidi :)
Kau tengok dia lukis perut aku membusung camtu. Sentap mak!
Trademark dia, lepas tulis nama dan lukis gambar Mama mesti kena ada love.























Harini adalah bosan dan mengantuk.
Huwarghhhhhh..... *big yawn*





1 comments:

Hanis MY on February 7, 2012 at 6:55 PM said...

comel la part lukis bintang tu hehe...

ShareThis