Monday, February 20, 2012

Wall of fame

Posted by makcikrehan KJB at 8:46 AM
Assalamualaikum WBT


























Work in progress...


























3 for now. More to come!

























Kek tu aku yang lukis untuk dia end of last year. Tu pasal ada 4 batang lilin :p
Semalam dia punggah-punggah buku, jumpa balik lukisan ni
So dia sambung lukis pokok, rumah (mcm rumah api!), heart, butterfly and so on...

























Tompok sitting on the green field, looking at a butterfly on a bright sunny day!
Tompok was actually her favourite kitten (not so kitten anymore) yang Atuk Asan bela
Berkali-kali dia merayu nak bawak balik kucing tu ke Bayuville,
Oh nehi nehi... mama malaaaas cuci tahi!


























Of kos yg ni Mama dia yang lukih. Dia tukang kaler saja. Pon last year punya.
Bagi hint gamaknya. My next birthday, i want something like this.
"Lukisan Mama yang ini adalah yang paaaaling cantik sekali!" - Dia kata :))

Redha dan pasrah melihat dinding berbekas selotep dan berconteng mengalahkan bus stop
Dinding yang belemoih bila-bila masa pon boleh cat semula (kalau rajin :p)
Tapi kenangan bersama hanak-hanak tiada siaran ulangan di Astro Beyond #ayat.sedapkan.hati
Tiap-tiap hari mesti ada surprise untuk Babah bila dia balik kerja
Dia seret tangan Babah masuk rumah... ajak pegi tengok wall of fame dia
Ayat paling tak buleh blah adalah :

"KEJUTANNNN!!!"

Dalam hati aku menyambung (lah sangatttt) hihihi....
Lepastu saksikanlah hidung dia kembang kuncup ketagih mintak puji! kahkahkah!

Dulu aku suh dia lekat lukisan dia kat pintu peti ais
Tapi depa suka duk cabut dan lekat lukisan 18 kali sehari
Lalu fridge magnet asek jatuh ke lantai, dan bersepai... appa pon tak bley la wei
Itu yang dia pow selotep aku nak lekat kat dinding pulak.

OK, can't wait for Asyraf's turn!
Next month InsyaAllah nak try hantar playschool seminggu :))
Kalau dia OK, ada can aku pi menjongket ke gym... boley?


Kononnnnnnn! ---> aku dengar ko kutuk aku Zel!







3 comments:

littlehumblelynn on February 20, 2012 at 4:21 PM said...

REHAN

aku sentap !!

huhuhuu...

apapun mmg masa dgn anak2 xde siaran ulangan..aku selalu rasa aku loser :(

Nadiah Sidek on February 21, 2012 at 6:21 AM said...

lebih baik tampal-tampal gitu kak daripada dia melukis atas dinding. lagi pening kepala tengok (macam rumah nadiah la :p)

Me on February 23, 2012 at 9:11 AM said...

betul2... dinding boleh di cat.. kreativiti hanak2 jgn disekat..

sekian pantun 2 kerat eden...

ShareThis