Thursday, March 8, 2012

Domestic goddess

Posted by makcikrehan KJB at 9:33 PM
Assalamualaikum WBT

Sabda Rasulullah :
"Wanita adalah penjaga,
penanggungjawab rumah suaminya
dan dia harus bertanggungjawab atas pengaturannya"

Tweeted by @infosihat2u

======================================================================


Pendapat saya, insan yang jahil dan lemah:

Buatlah bagaimanacara sekalipun kan,
selagi tidak membebankan, keterlaluan dan melanggar syari'at,
demi kenyamanan mata memandang, dan keselesaan seisi romahtangga....

Tak apalah kan sekali sekala hantar baju kat kedai dobi bila cuaca tidak mengizinkan,
Sekali sekala terpaksa letak anak kat Taska bila ada urusan penting
Sekali sekala panggil part-time maid bersihkan sawang dan debu dalam romah
Sekali sekala (ke selalu!) tapau lauk kat kedai makan...

Saya belum mampu menjadi domestic goddess macam suriromahtangga lain
Kadang-kadang saya on-track, tapi most of the time saya off-track!
InsyaAllah harta benda somi saya jaga baik-baik,
cuma segmen cuci-cuci tu kadang-kadang saya kena sub kat orang lain

Bini Pidaus la punya pasal... haritu dok kecoh pasal domestic goddess,
kan aku dah tersentap!  :))




*
*
*
*
*
*

Errrmmmm.... saya sebenarnya nak bagitau,
saya kepingin orang gaji!





3 comments:

littlehumblelynn on March 9, 2012 at 7:01 AM said...

Aku pon nk sorg.tgh tggu pengesahan agency dulu.hr tuh kerajaan dh umum kadar rata utk amik maid dr indon br 4k+ jer tp agency g ltk 7k lgk.hampeh!!!

Me on March 9, 2012 at 8:41 AM said...

eden pun nak sorang... walopun ada m.cik dtg coci rumah buang debu bagai 2 kali sebulan (hahahahha) tapi mcm tak berkesan.... so eden nak yg datang hari2 ada?????????

mama iris on March 9, 2012 at 10:16 AM said...

mana poiee kotak romen muka buku??
saya lagi laaa.....agak2 rasa nak merayap sorang2 kat mall, anto anak umah mak......mmg tak domestic goddess jugak (natey gapo domestic goddess??iols copy and paste je nih. jap lg baru nak bukak dictionary)

ShareThis