Tuesday, March 6, 2012

Nothing much to share about Bandung

Posted by makcikrehan KJB at 8:59 AM
Assalamualaikum WBT


Tataula Bandung nak citer apa,
korang pon dah selalu pegi kan

Pegi Paso Baru yang tak berapa nak baru tu
beli kain, beli telekum, beli kain batik

Makan nasi padang, minum jus alpukat
naik angkutan, naik taxi blue bird

Makan kat De Cost, beli brownies Kartika Sari, brownies Amanda
pegi Rumah Mode, Cihampelas, Cibaduyut, Dago, Juanda, Setiabudhi

So, sama jerla macam yang korang-korang pegi
Cuma memandangkan kami pi kali kedua,
ada advantage sikitla on what to expect kan
konpiden giler turun naik angkutan,
dah macam kat kampung halaman sendiri (konon)

Anyway, laki ku ittew tetap dengan masalah pronunciation nama hotel dan jalan
tak ubah-ubah dari zaman berchenta, sampai dah beranak dua
memang masalah besarrrr nak suruh dia ingat nama tempat atau nama jalan

Masuk cab 'Pak, Hotel Kenanga Ya Pak'
Aku plak terpaksa menjerit kat belakang 'Hotel Kenangan la Bang oiiii'

Tahan angkutan tepi jalan 'Pak, lewat Jalan Kebun... Kebun... Kebun apa ya'
Aku jugak jadi wira penyelamat kat belakang 'Jalan Kebun Sireh Pak!'

Tahun lepas lagi lawak, berpintal lidah beliau nak menyebut
sampai aku dgn adik aku terduduk-duduk mengketawa kat tepi jalan tau
Tahun lepas duduk kat Hotel Patradisa 3
Lokasinya adalah Jalan Kebun Kawon
Kebun Sireh pon beliau garuk kepala nak ingat
inikan pulak Kebun Kawon kan... memang mengkeliwon!


@LCCT, pukul 5 pagi. Mandom nya muka ko Bang!
























Top up SIMPATI dulu. Senang nak call Mencah.

























Lapo hokay. Kol 9 pagi bantai Nasik Padang. 3 kali mkn kat resto nih. Sedap!
























Kat lobby. Tengah tunggu cab nak pi kawasan outskirt.























Hotel Kenangan. Deluxe @265K semalam. Good enough for us. Much better than Patradisa 3 (last year)

























Dalam FOS apentah. Abam Aril kau milih kemeja punya lama! Kusi dah la takde. Duduk kat tangga jer aku.

























We love De Cost Resto! Sambal belacan dia sedap tau :)

























Last year tak jumpa Rumah Mode. This year dapat pi. Mujur dah last day, luggage dah penuh!
























At Bandara airport, garu kepala mengira 'kerugian' hehehe....
























Alhamdulillah semua selamat dan lancar
Belanja pon secara berhemat, tak menggila macam pegi 1st time aritu
For me, paling best tentang Bandung is food dan weather :)
Sapa belum pergi, silalah pergi beli tiket morah masa promo...





4 comments:

*SiRibenMerah on March 6, 2012 at 9:16 AM said...

yes, bandung mmg best~

makcikrehan KJB on March 6, 2012 at 10:29 AM said...

yes, mmg best kann. hihihi

teacher bonda on March 6, 2012 at 5:31 PM said...

sukak sama Bandung!!!

littlehumblelynn on March 6, 2012 at 7:59 PM said...

Xpnh smp bandung.huhuhuu

jealous!!!!

ShareThis