Friday, March 9, 2012

Usahasawan berjaya memang macamni :p

Posted by makcikrehan KJB at 10:21 AM
Assalamualaikum WBT

Hari Isnin tadi kanak-kanak bertuah ni terpaksa duduk taska whole day
Aku ada hal penting, pegi submit tender 12 juta. Kau ada?
Hal koperat keparat mana buleh bawak anak :))

Aisyah takde hal, memang excited sangat.
Imam kecik aku ni la... menangis kompom punya.
Aisyah citer kat aku malam tu, lepas Mama pegi kan... baby nangis kuat.
Lepastu baby kencing sampai kena tudung dengan baju Muallimah Wani.
Muallimah Wani kena balik rumah dia tukar baju baru.

Kesian Cikgu depa....
Bertalu-talulah aku sembah ratu mohon maaf kat Muallimah Wani esoknya.
Rumah Muallimah Wani tu dah la jauh kat Kundang nun!

Takpelah kak.... biasa dah tu.
Agaknya dia main slide pagi tu, pampers dia tersenget ke cemana
tu yang bocor kencing tu kot. Takde hal la kak
-kata beliau sambil tersenyum manis-

Tak baik buruk sangka. Aku yakin Muallimah Wani adalah ikhlas.
Wahhhh... kena kat orang pandaila kau suruh ikhlas kan?
Kau dulu kat PID keje bertempik jer kat budak-budak :p























Aisyah excited tengok aku siapkan bekal susu macamni
Agaknya dia teringat zaman aku 3 Days Career Woman dulu
Pagi-pagi buta seret beg masuk keta pegi duduk taska
Malangnya mak dia hanya bertahan 3 hari saja hahaha...


























Asyraf pulak teruja bila tengok beg merah tu.
Dia kan selalu suruh pakaikan beg tu, berangan pi sekolah
pagi-pagi aku kejut, tunjuk beg merah cakap harini baby duduk sekolah tau
meloncat la dia nak bukak baju ajak mandi hihihihi...

Petangtu aku hantar tender 12 juta sampai ke Sepang,
Siap buat photoshoot projek terbaru dengan model antarabangsat haha
Pastu ada meeting projek juta-juta dengan Diva Sepang
Sudahnya aku terlajak masa.... pukul 6 aku masih kat Sepang lagi

Gelabah babun hokay,
call Abam Aril ko tak hangkat-hangkat... meeting ka dating ni Incik?
Pukul 6 lebih baru dapat cakap dengan dia,
Aku pon tune suara habih manja...

Bang, saya kat Sepang lagini... macam tak sempat nak ambik budak-budak
Abang tolong pick-up depa eh harini?

Abam Aril ko terpaksarela pasrah balik awal kutip anak
kensel la plan kesukanan beliau pada petang tu.

Aku pon riang-ria berdangdut dengan Diva Sepang sampai kena halau dengan tokey kedai
Dah nak maghrib tak reti-reti pulang! :))

Baru aku start keta nak balik, tetiba Abam Aril ko telipon
Dengar suara garang pitching tinggi di hujung talian, aku dah cuak...

Weiii... kat mana dah ni? Bila nak sampai?
Kami tak buleh masuk romah, kunci takdak!

Haruuuuuuuuuu.....!

Highway sangat jem hokay,
lagi kehujanan... seteressss mak!

Tapi kanak-kanak sangat happy tawww....
sebab Babah depa bawak depa lepak kat indoor playground Jusco sampai lebam!
Hahahahaha....

Sekian, sketsa sebabak aku untuk minggu ini.
Jumpa lagi di sketsa akan datang.





4 comments:

*SiRibenMerah on March 9, 2012 at 10:36 AM said...

pagi2 nk pujuk budak2 mmg kena upah rasuah bg mood diorg hepi kan..

bestnya jd budak2.. ahaha~

SYANI on March 9, 2012 at 10:50 AM said...

Nasib la rumah dekat dengan Jusco ek...

oli on March 9, 2012 at 12:17 PM said...

eh? mana pergi kotak komen fb?
ini komen saya:
HAHAHAHA

Me on March 9, 2012 at 3:11 PM said...

hahahhahahaha... gitulah sketsa usahawan multinasional...

ShareThis